Στη Βοστόνη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Στη Βοστόνη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 

Στη Βοστόνη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από πρόσκληση του Αχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.



Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αναγορευθεί επίτιμος... διδάκτορας της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης, κατά την τελετή αποφοίτησης, το ερχόμενο Σάββατο.

Σήμερα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Μουσείο Τέχνης της Βοστόνης και στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο μητροπολίτης Βοστόνης, Μεθόδιος.

Μετά την επίσκεψή του στη Βοστόνη, το Σάββατο το απόγευμα, ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της ομογένειας, ενώ, θα επισκεφθεί ελληνορθόδοξες εκκλησίες, σχολεία και ιδρύματα.

Στο αεροδρόμιο της Βοστόνης, τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο μητροπολίτης Βοστόνης, Μεθόδιος και αρκετοί ομογενείς της περιοχής. Κατά την έξοδό του από το αεροδρόμιο, ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε τον κόσμο με το «Χριστός Ανέστη».

Καλωσορίζοντας τον θρησκευτικό ηγέτη της Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι πρόκειται για μία «πρώτη υποδοχή σεβασμού, τιμής και αγάπης».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, λέγοντας το Χριστός Ανέστη. Πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε ότι ερχόμαστε με πάρα πολύ χαρά, με πολύ ευχαρίστηση και πιστεύουμε απόλυτα ότι θα φύγουμε με την καρδιά μας γεμάτη», απάντησε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδς.


Η συνοδεία του κ. Ιερώνυμου αποτελείται από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, τον επίσκοπο Διαυλείας, Γαβριήλ (αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου), τον πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη, τον πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Αβραμίδη, τον ιεροδιάκονο Επιφάνιο Αρβανίτη και τον Δημήτριο Καρανάσο.

Στην υποδοχή μεταξύ των παρόντων ήταν η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστόνη, Ιφιγένεια Καναρά, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, π. Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο αντιπρόεδρος της Εφορίας της Σχολής, δρ. Θωμάς Λίλον, ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής, π. Θωμάς Φιτζέραλντ, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Βοστόνης, π. Θεόδωρος Μπάρμπας, πολλοί κληρικοί και λαϊκοί της περιοχής και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.
Bookmark and Share