Ξεκινά και πάλι η δίκη Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ξεκινά και πάλι η δίκη Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο

Συνεχίζεται από σήμερα- μετά από διακοπή 12 ημερών- η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 28 προσώπων που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από μίζες και "ξέπλεναν" το μαύρο χρήμα μέσω off shore εταιρειών.


Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με βροχή ενστάσεων. Ο πρώην...υπουργός έχει και στο παρελθόν κάνει λόγο για ακυρότητα του κατηγορητηρίου και πολιτική δίωξη σε βάρος του, ενώ στον αντίποδα ο εξάδελφός του έχει μιλήσει για πρόσωπα και εταιρίες ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της νομιμοποίησης των προμηθειών από τα εξοπλιστικά. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού θα δώσουν, όπως λένε, μία νομική μάχη που θα στηρίζεται στην παραγραφή.

Μετά τις ενστάσεις, το δικαστήριο θα κληθεί να αναζητήσει και να αποτιμήσει ποινικά τον ρόλο του κάθε εμπλεκόμενου στην διαδρομή της μίζας από τα εξοπλιστικά αλλά και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο διήρκεσε για περισσότερα από 10 χρόνια, με την τοποθέτησή του κυρίως σε ακίνητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, "δραστηριοποιήθηκαν με τρόπο μεθοδικό, επί σειρά ετών και πέτυχαν να πραγματοποιηθούν πλήθος συναλλαγών για την νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού και να διακινηθούν σε μία δαιδαλώδη διαδρομή τεράστια χρηματικά ποσά μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου εταιριών, τραπεζικών λογαριασμών, παρένθετων προσώπων και εξωχώριων εταιριών, με σκοπό να συγκαλύψουν την αληθινή προέλευση της περιουσίας εν γνώση τους ότι τα έσοδα αυτά προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα".

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να υποστηρίξει εκ νέου ότι είναι αθώος και να ζητήσει την αποφυλάκιση της συζύγου του.

Η ποινή που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι έως και 20 χρόνια ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του εξαδέλφου του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή την ιστορία τον ενέπλεξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. "Δηλώνω την ενοχή μου για τις κατηγορίες που έχω ομολογήσει στον ανακριτή για την υπόθεση στην οποία με ενέπλεξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη και την επιείκειά σας" είχε πει.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου θα απαντήσουν την Τετάρτη και στην ένσταση της υπεράσπισης για αποβολή του ελληνικού δημοσίου από την δίκη, το οποίο παρέστη ζητώντας αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα από τους 19 κατηγορουμένους.
Bookmark and Share