Κίνδυνος αποβολής όλων των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Κίνδυνος αποβολής όλων των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις!

Με κίνδυνο αποβολής από τη FIFA και την UEFA κινδυνεύει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση η εθνική ομάδα αλλά και οι σύλλογοι που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης.

  • Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η εκδίκαση σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει τόσο η ΕΠΣ Κιλκίς, όσο και η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Ο... πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Σαρρής ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πως σε περίπτωση που δικαιωθεί η αντιπολίτευση σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν κατατεθεί, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αποκλεισμού.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον η εκδίκαση (σήμερα Τρίτη 28/5) από το Ειρηνοδικείο Αθηνών των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει τόσο η ΕΠΣ Κιλκίς, όσο και η ΕΠΣ Ηρακλείου. Οι δύο Ενώσεις ζητούν να κηρυχθεί έκπτωτη -για μία σειρά παραβάσεων, όπως υποστηρίζουν- η νυν διοίκηση της ΕΠΟ και να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές.

Ο κ. Σαρρής αρχικά ενημέρωσε τη FIFA και την UEFA για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και ακολούθως στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ τη Δευτέρα (27/5) γνωστοποίησε όσα του μεταφέρθηκαν από την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε πως σε περίπτωση που δικαιωθεί η αντιπολίτευση της ΕΠΟ και γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα -και κατ' επέκταση διοριστεί προσωρινή διοίκηση από δικαστήριο- τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποβολής των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Κάτι που σημαίνει πως η Εθνική ομάδα θα αποκλειστεί από τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο κ. Σαρρής ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου πως τα καταστατικά της FIFA και της UEFA απαγορεύουν ρητά την ύπαρξη προσωρινών διοικήσεων μετά από διορισμό δικαστηρίου
Bookmark and Share