"Εσείς θα αγοράζατε μια ελληνική τράπεζα;" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

"Εσείς θα αγοράζατε μια ελληνική τράπεζα;"

 



“Εσείς θα αγοράζατε μια ελληνική τράπεζα;”, αναρωτιέται ο τίτλος του πρώτου θέματος στην ιστοσελίδα CNN Money. 


Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, αυτό ακριβώς το ερώτημα βρίσκουν μπροστά...
τους οι ξένοι επενδυτές, καθώς η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συναντάται με hedge funds και θεσμικούς επενδυτές, εν όψει της αύξησης κεφαλαίου της.

Όπως λέει στο cnnmoney ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Άνθιμος Θωμόπουλος, η ανταπόκριση των επενδυτών είναι θετική. “Είναι εντυπωσιακά θετική. Εντυπωσιακά, γιατί ερχόμαστε από ένα πολύ, πολύ χαμηλό επίπεδο”.

Και προσθέτει ότι στόχος της Πειραιώς είναι να αντλήσει κεφάλαια από επενδυτές που ήδη γνωρίζουν το ελληνικό story. “Η Πειραιώς είναι αξιόπιστη επενδυτική περίπτωση”, λέει, σημειώνοντας ότι είναι καλύτερα τοποθετημένη με βάση όλους τους δείκτες που έχουν σημασία, έναντι του ανταγωνισμού.

Ο Yannick Naud, διαχειριστής κεφαλαίου της Glendevon King, από το Λονδίνο, συμφωνεί ότι τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα και την Τρ. Πειραιώς. “Πρόκειται για μια απότομη αναστροφή κλίματος σε σχέση με πριν από έξι μήνες, όταν ολόκληρη η αγορά κεφαλαίου ήταν κλειστή για τις ελληνικές επιχειρήσεις”, λέει.

Πάντως, ο Naud προειδοποιεί ότι οι μετοχές της Πειραιώς θα είναι ευμετάβλητες και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όσοι μπουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Bookmark and Share