«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο κατηγορούμενος για παιδεραστία Σειραγάκης! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο κατηγορούμενος για παιδεραστία Σειραγάκης!

Στις 16 Μαΐου θα συνεχιστεί στο Μονομελές Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη του προπονητή και κατηγορούμενου για παιδεραστία Νίκου Σειραγάκη. 


Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα διαδικασίας, ο κα ιδιαίτερα προκλητικός ενώ δεν δίστασε να πει ότι αισθάνεται πολιτικός κρατούμενος που μπήκε φυλακή για τις ιδέες του.

Ο γυμναστής είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω την 1η Δεκεμβρίου του 2011 μέσα στο σπίτι του στο Ρέθυμνο να ασελγεί σε δύο ανηλίκους, ενώ με βάση το κατηγορητήριο είχε δράση τουλάχιστον από το 2006 σε βάρος δεκάδων παιδιών.

Στη διάρκεια της διαδικασίας ανάγνωσης των εγγράφων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν 122 τηλεφωνικές του συνομιλίες με ανήλικους που είχαν καταγραφεί από παρακολουθήσεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής για άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ο κατηγορούμενος παιδεραστής υποστήριξε ότι δεν έπαιρνε εκείνος τηλέφωνο τα παιδιά αλλά εκείνα τον καλούσαν, αποσιωπώντας ωστόσο ότι τα πίεζε και τα εκβίαζε ψυχολογικά, συνήθως μετά τις προπονήσεις αλλά και τις νύχτες μέσω του chat στο facebook ζητώντας τους να τα συναντήσει και τους καθόριζε τις ώρες των ραντεβού.

Ο Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με το rethnea.gr, στη συνεδρίαση του Σαββάτου μάλιστα υποστήριξε ότι οι πράξεις του δεν ήταν πράξεις κακοποίησης των ανηλίκων, αλλά ήταν μια ακραία σωματική επαφή, που τους επέτρεπε να ξεπεράσουν φοβίες και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους.

Η κορυφαία προκλητική στάση του κατηγορούμενου παιδεραστή το Σάββατο στο Δικαστήριο, ήταν η αναφορά του πως αισθάνεται πολιτικός κρατούμενος, διότι κρατείται για τις ιδέες του.

Η πρώτη φάση της δίκης, η οποία θα συνεχιστεί στις 16 Μαΐου ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης, ψυχιάτρου Νίκου Βερβενιώτη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Σειραγάκη ως «σαλεμένο μυαλό».

Σε ερώτηση των Συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής προς τον μάρτυρα-ψυχίατρο, σε πόσες συνεδρίες εξέτασε τον μάρτυρα και πόσο συνολικό χρόνο είχαν διάρκεια οι συναντήσεις ώστε να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για τον κατηγορούμενο, ο μάρτυρας απάντησε ότι έκαναν μια και μοναδική συνεδρία, διάρκειας δυο ωρών.

Στις 16 Μαΐου, οπότε το ΜΟΔ θα συνεδριάσει ξανά για την υπόθεση, θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος παιδεραστής και στη συνέχεια η εισαγγελέας θα ανακοινώσει την πρότασή της, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης.

τηγορούμενος υπήρξε...
Bookmark and Share