Κρίση:Eπόμενη στάση ...Γαλλία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κρίση:Eπόμενη στάση ...Γαλλία

 

"Μια οικονομία που βαλτώνει, ένας αδύναμος πρόεδρος και η ανησυχητική αύξηση στις πυρπολήσεις αυτοκινήτων αποτελούν σημάδια μιας κρίσης που απειλεί να φέρει τα προβλήματα της Ευρώπης σε νέο επίπεδο.."




Με αυτά...
τα λόγια προειδοποιεί ο Michael Hintze, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής του CQS, ενός εκ των μεγαλύτερων hedge funds του Λονδίνου με επιστολή προς τους πελάτες του.

Η Γαλλία θα πυροδοτήσει μια νέα, πιο επικίνδυνη φάση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, απειλώντας την εύθραυστη παγκόσμια ανάκαμψη, γράφει ο Hintze.

“Παρότι η Κύπρος έκλεψε το τελευταίο διάστημα τους προβολείς, ανησυχώ ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης θα επεκταθούν σύντομα στον πυρήνα, και η προσοχή θα στραφεί στη Γαλλία”, σημειώνει.

“Μια απώλεια της εμπιστοσύνης στη Γαλλία θα μπορούσε να φέρει τα προβλήματα της Ευρωζώνης σε πιο υψηλά εδάφη. Η Γαλλία βρίσκεται όχι μόνο στον πυρήνα της Ευρωζώνης, αλλά είναι και ένας εκ των αρχικών αρχιτεκτόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς, η απώλεια της εμπιστοσύνης στη Γαλλία θα είχε ευρύτατες επιπτώσεις, για την ΕΕ, την ευρύτερη παγκόσμια οικονομία και τις αγορές”, τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βυθίστηκε ξανά σε ύφεση, όπως έδειξαν τα χθεσινά στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ. Η χώρα αποτελεί το 19,6% της οικονομίας της Ευρωζώνης και το 14,4% της ΕΕ.

Ο Hintze φοβάται ότι η κοινωνική αναταραχή, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους (όπως εκδηλώνεται με τα 42.000-60.000 αυτοκίνητα που καίγονται το χρόνο στη Γαλλία), θα δυσχεράνει την ικανότητα της γαλλικής κυβέρνησης να προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Bookmark and Share