FT: Η Ελλάδα θα επιβιώσει και θα ακμάσει.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

FT: Η Ελλάδα θα επιβιώσει και θα ακμάσει..

 
Άλλο ένα ξένο δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για την αντιστροφή του κλίματος στην Ελλάδα παρουσιάζουν οι Financial Times.



 Όπως αναφέρουν σε σχετικό άρθρο, ορισμένα από τα μεγάλα επενδυτικά funds τα οποία είχαν στοιχηματίσει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, τώρα πιστεύουν πως επιπλέον θα ακμάσει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι...υπάρχουν ακόμα πολλά οικονομικά προβλήματα στη χώρα.

Οι Financial Times χαρακτηρίζουν σημαντική ώθηση την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε B minus από τον οίκο Fitch, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα παραμένει στην επικράτεια του «junk».

Όπως αναφέρει το άρθρο, μπορεί η λέξη «ακμάζω» να είναι υπερβολική, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις πως η ελληνική οικονομία επανέρχεται σταδιακά, λόγω των υψηλών περικοπών στις δαπάνες οι οποίες προκάλεσαν πρωτογενές πλεόνασμα, την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες, την επιχειρηματική εμπιστοσύνη η οποία ανακάμπτει μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, αλλά και τις προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας από του χρόνου.

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και πολλοί αναλυτές προειδοποιούν πως οι ενδείξεις της ελληνικής ανάκαμψης μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη. Ο Gabriel Sterne, οικονομολόγος της Exotix, επισημαίνει ότι παρά τα ενθαρρυντικά βήματα, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα στην Ελλάδα, καθώς επικρατεί προβληματισμός για τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας λόγω της απουσίας εξαγωγών και το δανειακό βάρος που θα πιέζει τη χώρα για δεκαετίες.
Bookmark and Share