Μέχρι το ΣτΕ έφτασε η «ΑΓΕΤ Ηρακλής» για να κάνει 229 απολύσεις... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μέχρι το ΣτΕ έφτασε η «ΑΓΕΤ Ηρακλής» για να κάνει 229 απολύσεις...

 


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε η εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής ζητώντας την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία δεν εγκρίθηκαν οι ομαδικές απολύσεις 229 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας. 



Σύμφωνα με όσα λένε οι προσφεύγοντες η άρνηση του Type Your Post Summary Hereτου υπουργού Εργασίας να εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις 229 εργαζομένων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου(ΕΣΔΑ).

Η εταιρεία υποστρίζει ότι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2013 αποφάσισε την οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών του.

Οι εργαζόμενοι όμως, δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία από τις προσκλήσεις της «ΑΓΕΤ Ηρακλής» που καλούσε σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων και συγχρόνως τους ενημέρωσε γραπτώς για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις.

Στη συνέχεια η τσιμεντοβιομηχανία κατέφυγε στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος όμως δεν ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις και έτσι η εταιρεία με τη σειρά της αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ.
Bookmark and Share