Citigroup: Επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για την Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Citigroup: Επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για την Ελλάδα..

 

Αύξηση των κινδύνων για τις χώρες της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας προβλέπει στο προσεχές μέλλον η Citigroup, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε νέα, ειδική έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.



"Οι ανησυχίες των επενδυτών για την Ελλάδα έχουν και πάλι αυξηθεί, με φόντο τις.. ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα", διαμηνύει ο Valentin Marinov, αναλυτής της Citigroup και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης.
"Οι κίνδυνοι για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αυξηθούν. Ως αποτέλεσμα, οι πιέσεις στο ευρώ θα ενταθούν", τονίζει ο ίδιος.
Και εξηγεί: Το ευρώ παραμένει ευάλωτο και έκθετο στους κινδύνους που απειλούν την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικονομία.
Κατά τον Marinov, εξαιρετικά ανησυχητική είναι ταυτόχρονα και η αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων.
H ευθύνη για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους περνά εκ νέου - και πιο σοβαρά από ποτέ - στους ώμους των Ευρωπαίων ηγετών.
Τα ανωτέρω διαμηνύει ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και τη διασύνδεσή τους με τα όσα σημειώνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ήτοι στις ΗΠΑ.
"Η πιθανή άρση στις ΗΠΑ των έκτακτων μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από την πλευρά της Fed επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη επίλυσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Οι ηγέτες πρέπει να αναλάβουν πρόσθετη δράση εδώ και τώρα", σχολιάζει ο Nicholas Spiro.
"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πρέπει να στηρίζονται στον εφησυχασμό των αγορών πλέον. Αυτό έγινε αντιληπτό από την αντίδραση των αγορών στο άκουσμα της είδησης πως η κεντρική αμερικανική τράπεζα, η Fed, θα σταματήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων", προσθέτει ο ίδιος.
"Οι αγορές έχουν ήδη αντιληφθεί πως η πρόοδος των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη είναι περιορισμένη", προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy.

Bookmark and Share