O ρόλος του ΣτΕ για την λύση ή την όξυνση της πολιτικής κρίσης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

O ρόλος του ΣτΕ για την λύση ή την όξυνση της πολιτικής κρίσης.



Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης το Συμβούλιο της Επικρατείας θα απαντήσει στις προσφυγές που έχουν γίνει για άμεσο πάγωμα της ρύθμισης για κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τη σημερινή της μορφή για να χτιστεί σύντομα με νέα μορφή.



Αν ο πρόεδρος ΣτΕ κ.Κ.Μενουδάκος δώσει την προσωρινή δικαστική διαταγή και πει «ΝΑΙ» στην.. αίτηση που έχουν κάνει το σωματείο εργαζομένων στην ΕΡΤ και η πρώην υπουργός Ελισσάβετ Παπαζώη, τότε η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μπορεί να ξαναλειτουργήσει άμεσα.
Μια τέτοια απόφαση θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να δώσει πίσω το σήμα για να ξαναεκπέμψει η ΕΡΤ σίγουρα για μερικές εβδομάδες μέχρι να απαντήσει το ΣτΕ και στην προσφυγή για αναστολή των κυβερνητικών μέτρων για το ραδιομέγαρο.

Σε αντίθετη περίπτωση αν το ΣτΕ απορρίψει την αίτηση των εργαζομένων και της πρώην υπουργού για προσωρινή διαταγή, τότε είτε θα πρέπει να κάνουν πίσω οι Κουβέλης και Βενιζέλος είτε θα συνεχιστεί το αδιέξοδο με τις σκληρές πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις, τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις κάθε άλλης μορφής αντιδράσεις που περιορίζουν και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.Όλα αυτά βεβαίως με την προυπόθεση ότι προηγουμένως δεν θα έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές...

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το ΣτΕ δεν πρόκειται να μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή εάν είναι νόμιμη ή όχι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, απλά θα εξετάσει εάν από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη και για τους εργαζόμενους.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν,ότι ο κ. Μενουδάκος θα κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ και πως η ΕΡΤ θα λειτουργήσει ξανά. Κάποιες πλροφορίες λένε ότι η πιθανότερη είναι μια "μέση λύση", σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, εκπέμποντας όμως μόνο δελτία ειδήσεων και όχι πλήρες πρόγραμμα
Bookmark and Share