Spiegel: Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν την διπλωματική αποστολή της Ε.Ε.! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Spiegel: Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν την διπλωματική αποστολή της Ε.Ε.!

 


Επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα, το γερμανικό περιοδικό «der Spiegel» βάζει στο μάτι την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA.




Το περιοδικό υποστηρίζει ότι είναι εις γνώσιν του απόρρητα έγγραφα, τα οποία.. έχει στην κατοχή του ο καταζητούμενος από τους αμερικανούς Έντουαρντ Σνόουντεν.

Από τα έγγραφα αυτά, όπως αναφέρει το περιοδικό, προκύπτει ότι οι πράκτορες της υπηρεσίας είχαν υπό συστηματική παρακολούθηση τις επικοινωνίες της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν είχαν μόνο τοποθετεί κοριοί παρακολούθησης στο κτίριο της αντιπροσωπείας. Η NSA είχε καταφέρει να έχει το δικό της «μάτι» στο εσωτερικό δίκτυο των υπολογιστών της αποστολής.

Τι σημαίνει αυτό; Πέραν του ελέγχου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, η NSA είχε πρόσβαση στα e-mails μέχρι και στα αποθηκευμένα αρχεία κάθε υπολογιστή.

Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι ανάλογη ήταν η «παγίδευση» και της αποστολής της Ε.Ε. στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

Και η υπόθεση, προφανώς, δεν σταματάει εδώ…


...Ευγενική προτροπή από ΗΠΑ σε Εκουαδόρ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ισημερινού ανέφερε ότι κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ζήτησε να μην παραχωρηθεί από το Κουίτο άσυλο στον Εντουαρντ Σνόουντεν.

"Υπήρξε μια πολύ ευγενική επικοινωνία, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, για να απορρίψουμε αίτημα για παροχή ασύλου", ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, οικονομολόγος, μιλώντας στο Κουίτο στη δημόσια τηλεόραση.

Επίσης , πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα είπε ότι, "η άποψη, που έχει η Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, θα ληφθεί υπόψη", όταν έλθει η ώρα και ο πρόεδρος του Ισημερινού αποτιμήσει το αίτημα, που θα υποβληθεί εκ μέρους του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Διευκρινίστηκε, ωστόσο ότι τούτο θα συμβεί μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο Σνόουντεν παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, ή στο έδαφος του Ισημερινού ή σε μια από τις πρεσβείες που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.
Bookmark and Share