Θετική ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον TAP - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Θετική ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον TAP

Η επιλογή του αγωγού TAP για τη μεταφορά αερίου από την Κασπία στην Ευρώπη αποτελεί ένα ακόμα θετικό βήμα στη διαδικασία της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής και την προώθηση του ανταγωνισμού στην προμήθεια ενεργειακών πόρων, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο  αναπληρωτής εκπρόσωπος του... Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι ο Νότιος Αγωγός, ο οποίος θα περιλαμβάνει την επέκταση του αγωγού του Νοτίου Καυκάσου που διέρχεται διαμέσου του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, και του αγωγού Trans-Anatolian που διέρχεται διαμέσου της Τουρκίας, θα φέρει μια νέα πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η επιλογή του TAP ως το μέσο για τη σύνδεση αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της προώθησης του ανταγωνισμού στην προμήθεια ενεργειακών πόρων, τόνισε ο Πάτρικ Βέντρελ εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια στο Αζερμπαϊτζάν και στην κοινοπραξία Shah Deniz για την επίτευξη αυτού του «σημαντικού ορόσημου».
Bookmark and Share