Η Aegean Airlines κερδίζει το στοίχημα των διεθνών πτήσεων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η Aegean Airlines κερδίζει το στοίχημα των διεθνών πτήσεων.

 

Αποδίδει καρπούς, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η στρατηγική της εξωστρέφειας στην οποία έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια η Aegean Airlines, καθώς η κίνηση εξωτερικού κατέγραψε αύξηση 23% το διάστημα Μαΐου - Ιουνίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.



Την ίδια στιγμή πτωτική πορεία εξακολουθεί να διαγράφει η κίνηση... εσωτερικού της εταιρείας, αντικατοπτρίζοντας τη συνολική ζήτηση στην αεροπορική αγορά εσωτερικού, η οποία έχει υποχωρήσει κατά 45%, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας. Η θετική εικόνα των τελευταίων δύο μηνών καθιστά πιο ρεαλιστικές τις προβλέψεις της διοίκησης της εταιρείας που θέλουν τη χρήση του 2013 να είναι κερδοφόρα για την Aegean Airlines. Στα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου της εταιρείας, μάλιστα, οι ζημιές συρρικνώθηκαν στα 1,23 εκατ. ευρώ έναντι 24,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Οσον αφορά την επιβατική κίνηση εξωτερικού τον Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους η εταιρεία μετέφερε 814.546 επιβάτες έναντι 664.589 επιβατών το αντίστοιχο δίμηνο του 2012. Η αύξηση αυτή αποδίδεται από την εταιρεία στην επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό (32 νέα δρομολόγια) αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς της από τις βάσεις που διατηρεί τόσο στην Αθήνα όσο και στα κύρια περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που παρουσίασε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 274%. Από τις κύριες βάσεις της εταιρείας με σημαντικό αριθμό αεροσκαφών, εκείνες που καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις είναι της Ρόδου με 40%, του Ηρακλείου με 34%, της Θεσσαλονίκης με 23%, ενώ της Αθήνας η ενίσχυση είναι περιορισμένη, μόλις 15%. Από τις υπόλοιπες βάσεις της εταιρείας, με ένα αεροσκάφος, εκτός από αυτή της Καλαμάτας, και της Κω κατέγραψε μεγάλη αύξηση σε ποσοστό 155% ενώ της Κέρκυρας ήταν 19%.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία της εταιρείας στις κύριες αγορές Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ισραήλ και Βελγίου ενισχύθηκε με επιπλέον πτήσεις από τις βάσεις της στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα). Παράλληλα, το 2013 η Aegean Airlines εγκαινίασε 32 νέα δρομολόγια και πτήσεις προς 11 νέους προορισμούς: Γενεύη, Manchester, Λυών, Στοκχόλμη, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Αννόβερο, Βαρσοβία, Stansted Λονδίνου. Το 2013 η Aegean πραγματοποιεί συνολικά 160 δρομολόγια εξωτερικού, περισσότερα απ’ οποιαδήποτε άλλη χρονιά.


Bookmark and Share