Σάλος για το... εκρηκτικό εξώφυλλο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σάλος για το... εκρηκτικό εξώφυλλο




Σάλο προκαλεί η επιλογή του περιοδικού Rolling Stone να παρουσιάσει στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του ολοσέλιδη φωτογραφία του 19χρονου βομβιστή της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Κάποιοι μάλιστα σπεύδουν να ανιχνεύσουν σε αυτόν ακόμη και ομοιότητες με τον θρυλικό Τζιμ Μόρισον των Doors!



Με την πρώτη ματιά αποκομίζεις την εντύπωση πως πρόκειται για κάποιον ανερχόμενο αστέρα του θεάματος.Το... ατημέλητο μαλλί, το μπλαζέ ύφος, η υποψία ηδυπάθειας στο βλέμμα: όλα πάνω του φαντάζουν... θεαματικά. Κάποιοι μάλιστα σπεύδουν να ανιχνεύσουν σε αυτόν ακόμη και ομοιότητες με τον θρυλικό Τζιμ Μόρισον των «Doors». Κι, όμως, ο νεαρός που ποζάρει ανφάς στο εξώφυλλο του αυγουστιάτικου τεύχους του αμερικανικού περιοδικού «Rolling Stone» (ενός εντύπου από τις σελίδες του οποίου έχουν παρελάσει τα τελευταία 45 χρόνια κυριολεκτικά όλα ανεξαιρέτως τα μεγάλα ονόματα της ποπ κουλτούρας) δεν είναι μουσικός, ούτε ηθοποιός. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι βομβιστής, τρομοκράτης και δολοφόνος.

Η επιλογή του «Rolling Stone» να κοσμήσει το εξώφυλλο του νέου τεύχους του (που κυκλοφορεί την Παρασκευή) με την ολοσέλιδη φωτογραφία του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ενός από τους ισλαμιστές βομβιστές που αιματοκύλησαν τον μαραθώνιο της Βοστόνης σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας εκατοντάδες, έμελλε να ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων. Σχεδόν αυτόματα το Διαδίκτυο (Twitter, Facebook) άρχισε να κατακλύζεται από μηνύματα εξαγριωμένων Αμερικανών.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στις πρώτες δώδεκα ώρες από τη δημοσιοποίηση του εξωφύλλου, η ιστοσελίδα του «Rolling Stone» στο Facebook είχε δεχθεί περισσότερα από 5.400 σχόλια, στη συντριπτική τους πλειονότητα επικριτικά. «Κακόγουστο», «προσβλητικό», «βλακώδες», «φρικτό», «αισχρό»: αυτά ήταν κάποια από τα «κοσμητικά επίθετα» με τα οποία το αναγνωστικό κοινό υποδέχτηκε το εν λόγω πρωτοσέλιδο θέμα.
Bookmark and Share