
- Όχι,όχι,όχι...όχι σε όλα: Σταθερός στις θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την «Ανοιχτή Πόλη» η διοίκηση του ΟΛΘ... μεθοδευμένα προωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Ταυτόχρονα ρίχνει ευθύνες στην ΙΣΤ΄ Εφορία Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων, στην 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, «που δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία και εγρήγορση όπως στην περίπτωση του βυζαντινού δρόμου στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου». Καλεί μάλιστα το δήμο Θεσσαλονίκης να μην μείνει αδρανής και να αποσυρθεί από τα επιχειρηματικά σχέδια της διοίκησης του ΟΛΘ.
Όπως εξηγεί η «Ανοιχτή Πόλη» στα συνοδευτικά έγγραφα για την καθοδήγηση των μελετητών που μετείχαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση-ανάδειξη της Πλατείας Ελευθερίας προβλέπεται η χωροθέτηση «τουριστικού λιμένα» - μαμούθ στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.
Όπως εξηγεί στην ίδια ανακοίνωση «προβλέπεται προσήνεμος μώλος διαστάσεων 170Χ60 μέτρων με κατακόρυφα πρανή, κάθετος στην 1η προβλήτα του λιμανιού, που διαπλατύνεται κατά άλλα 38 μέτρα, όπου «εγκιβωτίζονται» δεξαμενές καυσίμων μέσα στη θάλασσα, καθώς επίσης αποβάθρα, και επιπλέον άλλα 20 μέτρα πλωτής προβλήτας, κ.α.»