Καθίζηση του εγχώριου τουρισμού στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Καθίζηση του εγχώριου τουρισμού στην Ελλάδα

 

Παρά την έκρηξη των "ξένων" αφίξεων...


Λόγω οικονομικών προβλημάτων, οι Έλληνες δεν θα έχουν την πολυτέλεια να κάνουν διακοπές φέτος και θα πρέπει να...αρκεστούν στα εξοχικά που μπορεί να έχουν οι ίδιοι, συγγενείς ή φίλοι.

Μπορεί η φετινή χρονιά να ξεκίνησε στραβά για τον τουρισμό, φαίνεται όμως ότι η Ελλάδα θα σπάσει το ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων αφίξεων, που ακόμη και αν δεν αποφέρουν τον αντίστοιχο ποσό σε έσοδα, δεν παύει να είναι "μεγάλο ζήτημα".

Το θέμα των εσόδων έχει να κάνει με τα πακέτα των "all inclusive" διακοπών που δείχνουν να προτιμούν οι ξένοι και που δίνουν όλο το "χρήμα" στα ξενοδοχεία και μόνο, όμως δεν μπορεί… όλο και θα βγουν προς τα έξω…

Οι πληροφορίες που έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις δείχνουν ότι η πρώτη εικόνα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) οι αφίξεις στα 15 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, που αποτελούν το 72% των συνολικών αφίξεων (με όλα τα μέσα) δείχνουν μια πτώση της τάξης του 8% τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2013.

Τουρίστες θα έρθουν, λοιπόν, όμως χρήματα δεν φαίνεται να αφήσουν. Αυτοί που αφήνουν χρήματα είναι οι Έλληνες που δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν αρκούντως φέτος το καλοκαίρι
Bookmark and Share