Ανεργος προσπάθησε να πουλήσει στο eBay τον εαυτό του! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ανεργος προσπάθησε να πουλήσει στο eBay τον εαυτό του!

 


Ενας άνεργος 58χρονος από το Μπάροουιν Φάρνες, στην Κούμπρια της Βρετανίας, έβαλε στον εαυτό του πωλητήριο και ανέβασε στο eBay μία καταχώριση με αρχική τιμή μόλις 0,99 λίρες, προκειμένου να βρει δουλειά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.



Ο Στιβ Σιούελ έκρινε ότι η ηλικία του τον εμποδίζει να βρει δουλειά στην σημερινή αγορά εργασίας, παρά τα πλούσια...
προσόντα του και την ευρεία γκάμα από δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν.

«Εκανα πολλά, από εργάτης μέχρι δοκιμαστής χαρτιού υγείας» είπε στην Τέλεγκραφ ο Σιούελ. Μετά το σχολείο, μεταξύ άλλων πήγε σε σχολή μηχανικών για δίκυκλα, πήρε δίπλωμα στα ηλεκτρολογικά και ακολούθησε εξειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών και μακρόχρονη απασχόληση στα ναυπηγεία της περιοχής.

«Η οικογένειά μου λέει ότι αξίζω παραπάνω από 99 πέννες, αλλά όταν απελπίζεται κανείς κάνει απέλπιδες προσπάθειες», είπε ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα. «Λένε ότι δεν γίνονται διακρίσεις με βάση την ηλικία, αλλά πρέπει να γίνονται. ... Ολη η υποστήριξη κατευθύνεται στους νεότερους, και δικαίως, αλλά θα έπρεπε να υποστηρίζονται περισσότερο και οι μεγαλύτεροι στην αναζήτηση εργασίας. Οι λογαριασμοί συσσωρεύονται και η κατάσταση είναι απελπιστική».

Στην καταχώρηση στο eBay ο Σιούελ γράφει μεταξύ άλλων ότι πέραν των διπλωμάτων και της προϋπηρεσίας του έχει και «εξαιρετική ικανότητα επικοινωνίας, ατελείωτη υπομονή και άφθαρτη αίσθηση του χιούμορ». Και το αποδεικνύει σε άλλο σημείο όπου περιγράφοντας το «προϊόν» σημειώνει ότι είναι «σχετικά φθαρμένο στα κινούμενα μέρη και σε κάποια σημεία της επιφάνειας»...

Οπως θα δείτε και στο screenshot της φωτογραφίας, η προσφορά δεν βρήκε κανέναν ενδιαφερόμενο, αν και το γεγονός ότι η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου ίσως αποφέρει κάτι στον 58χρονο Βρετανό...
Bookmark and Share