Την Πέμπτη οριστικοποιείται η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι.
Όπως... αναφέρεται στο Έθνος της Τετάρτης, η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές αλλαγές που εισάγει ο αρμόδιος υπουργός.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, το βασικότερο σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο προβλέπει μεγαλύτερη μοριοδότηση για όσους μπήκαν στο δημόσιο με ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε πλήρη έλεγχο το ΑΣΕΠ.
Στην τελευταία θέση μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994.
Θα καθοριστεί επίσης διαβάθμιση στην αφαίρεση μορίων ανάλογα με την ποινή που έχει επιβληθεί στον υπάλληλο.
Αυξημένη μοριοδότηση αναμένεται να προκύψει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που προσελήφθησαν με βάση ειδικό νόμο.
Τα επιπλέον κριτήρια που θα μοριοδοτούνται αφορούν γλωσσομάθεια, προϋπηρεσία, υπηρεσιακή αξιολόγηση, ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης, αριθμός παιδιών κλπ.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους.
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε εγκύκλιο για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και για την άρση πιθανόν αιτιών ακυρότητας αυτών των διαδικασιών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια οφείλουν πλέον να αποστέλλουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων, συνοδευόμενους και από κατάλογο περιεχομένων εγγράφων.
Επίσης, προχωρά η επικαιροποίηση των ατομικών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μετά από εντολή του υπουργείου οι επιτόπιοι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και κατά συνέπεια τον εντοπισμό των χρονίως απουσιαζόντων υπαλλήλων.