«Κόβεται» ένας στους 10 που περνά για επανέλεγχο από τη ΔΟΥ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Κόβεται» ένας στους 10 που περνά για επανέλεγχο από τη ΔΟΥ

 


Η διορία υποβολής των δηλώσεων έκλεισε οριστικά πλέον, αλλά για 350.000 φορολογούμενους θα αργήσει πολύ ακόμη η εκκαθάριση φόρου.



 Από τους τουλάχιστον  1 εκατομμύριο φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους την τελευταία στιγμή (από τον δεκαπενταύγουστο και μετά) περίπου... 170.000 θα κληθούν, τελικά, να περάσουν τις επόμενες ημέρες και οι ίδιοι από τις εφορίες, για να παραδώσουν τα δικαιολογητικά που επικαλούνται στις δηλώσεις τους.

Ήδη άλλοι 150.000 φορολογούμενοι που απέστειλαν τις δηλώσεις τους από τον Ιούλιο κιόλας, ακόμα περιμένουν να λάβουν εκκαθαριστικό, αν και έχουν προσέλθει ήδη για επανέλεγχο από την εφορία. Από αυτούς, περίπου 16.000 (1 στους 10) πιάνεται να έχει επικαλεστεί λάθος στοιχεία στη δήλωσή του, με αποτέλεσμα να προσαυξάνεται μετά το ραντεβού με τον έφορο και ο προς βεβαίωση φόρος.

Αντιθέτως, για περίπου 30.000 φορολογουμένους που έχουν κληθεί ήδη στην εφορία, αναβάλλουν ακόμα την επίσκεψή τους. Καθυστερεί έτσι και η εκκαθάριση της δηλώσεώς τους. Ωστόσο το «παρόν» αναμένεται να δηλώσουν πολλοί μέσα στην εβδομάδα και πριν ανοίξουν τα σχολεία, καθώς οι οικογένειες επιστρέφουν πλέον στα αστικά κέντρα -και στην πεζή πραγματικότητα των φορολογικών δηλώσεων.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι περίπου μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν για διαφόρους λόγους φέτος καν δήλωση. Θα πάρει χρόνο όμως να φανεί αν και ποιοι αντιμετώπιζαν δικαιολογημένα κωλύματα (πχ λόγοι υγείας) ή όχι.
Bookmark and Share