Τζάμπα ρευστότητα ...με τα λεφτά των φορολογουμένων! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τζάμπα ρευστότητα ...με τα λεφτά των φορολογουμένων!

 

  • Με τα λεφτά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις δόσεις της Εφορίας, οι τράπεζες εξασφαλίζουν ρευστότητα χωρίς κανένα κόστος, αφού ανακάλυψαν το κόλπο της καθυστέρησης ακόμα και για 15 ημέρες της μεταφοράς των χρημάτων από το ταμείο τους στο Δημόσιο. 


Συγκεκριμένα... χιλιάδες φορολογούμενοι, ενώ έσπευσαν να πληρώσουν στην ώρα τους τη δόση της Εφορίας, είδαν το σύστημα TAXIS όχι μόνο να μην έχει ενημερωθεί για την πληρωμή αλλά να τους έχει χρεώσει και με πρόστιμο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις τράπεζες, που δεν έχουν στείλει εγκαίρως τα στοιχεία αλλά και τα χρήματα στη ΓΓΠΣ. Οπως αναφέρει μάλιστα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν κανονικά τις δόσεις τους δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς εντός των επόμενων ημερών το σύστημα θα ενημερωθεί κανονικά και θα τους αφαιρεθούν τα πρόστιμα.

Ωστόσο, η υπόθεση γεννά ερωτήματα για την πρακτική που ακολουθούν οι τράπεζες με τα λεφτά του Δημοσίου και μάλιστα άτοκα αλλά και τι θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών για να σταματήσει αυτή την ιδιόμορφη χρηματοδότηση των τραπεζών από τους φορολογουμένους.
Bookmark and Share