Πούτιν : Η Ρωσία μπορεί να εγκρίνει μια επέμβαση στη Συρία άν... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πούτιν : Η Ρωσία μπορεί να εγκρίνει μια επέμβαση στη Συρία άν...

 
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί να εγκρίνει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, εάν αποδειχθεί ότι η Δαμασκός έχει διεξάγει επιθέσεις με χημικά όπλα.



Πρόσθεσε ωστόσο ότι μια τέτοια... επιχείρηση, μπορεί να διεξαχθεί μόνο με την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press και στο ρωσικό First Channel, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου σήμερα, ο Putin δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τα συμβόλαια που έχει με τη Συρία για την παράδοση όπλων, όπως αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, το Dow Jones Newswires ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία έχει αναστείλει τις παραδόσεις των πυραυλικών συστημάτων S-300 στη Συρία.

Τόνισε ακόμη ότι η Ρωσία χρειάζεται πειστικές αποδείξεις, όχι φήμες, από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία. "Από τα Ηνωμένα Έθνη εξαρτάται να αποφασίσουν για την πορεία της δράσης", δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι "πιστεύουμε πως τουλάχιστον θα πρέπει να περιμένουμε για τα αποτελέσματα της επιτροπής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Συρία". Τόνισε δε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι είδους χημικά χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση σε προάστιο της Δαμασκού και ποιος το έκανε
Bookmark and Share