Καταδικάστηκαν οι τέσσερις Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Καταδικάστηκαν οι τέσσερις Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, που κάθισαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκη, στην αρχή μέσω των συνηγόρων τους ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής έπειτα παραδέχτηκαν την κομματική τους προτίμηση και όλοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν τα κλομπ, τις σιδερογροθιές, τα σπρέι πιπεριού και τις κροτίδες για προσωπικής τους προστασία. 



Τελικά καταδικάστηκαν από το δικαστήριο σε ποινές φυλάκισης από..  έξι έως 10 μήνες με τριετή αναστολή και μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι. Επίσης επιβλήθηκε σε βάρος τους και χρηματική ποινή 300 ευρώ στον καθένα.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους είναι φοιτητές, ο ένας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ και ο δεύτερος στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μακεδονία, ο τρίτος κατηγορούμενος είναι έμπορος και ο τέταρτος έχει σπουδάσει χειρουργική νοσηλευτική και είναι άνεργος. Ολοι παραδέχτηκαν ότι το βράδυ της σύλληψής τους βρέθηκαν στα γραφεία του κόμματος στην οδό Καζαντζάκη για να παρακολουθήσουν ομιλία βουλευτή αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν ομάδα «περιφρούρησης» όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί μάρτυρες λόγω της αντιφασιστικής πορείας που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκείνο το βράδυ.

Bookmark and Share