Οι Αζέροι της Socar έρχονται για έλεγχο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Αζέροι της Socar έρχονται για έλεγχο..

 

Αντιπροσωπεία των Αζέρων της SOCAR αναμένεται από σήμερα στην Αθήνα για συζητήσεις και επαφές με στελέχη του ΔΕΣΦΑ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις στη Ρεβυθούσα. 



 Η αντιπροσωπεία των Αζέρων ενδιαφέρεται να καταλήξει για το νέο... Hereδιοικητικό σχήμα στην εταιρεία μόλις ολοκληρωθούν ουσιαστικές και τυπικές εγκρίσεις για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το εθνικό δίκτυο των αγωγών και τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου στη χώρα.

Η εξαγορά θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί αλλά επί της ουσίας μόλις χθες συγκλήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ για να εγκρίνει την πώληση του ποσοστού 35% που είχε η εταιρεία και πούλησε από κοινού με το Δημόσιο στο ΔΕΣΦΑ. Τα ΕΛΠΕ θα εισπράξουν 212,1 εκατ. ευρώ για το ποσοστό τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθεί και να εγκριθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Ελλάδα, αλλά ο κρισιμότερος έλεγχος θα γίνει από την Ε.Ε. και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αυτή θα αποφανθεί αν η μεταβίβαση μπορεί να προχωρήσει.

Bookmark and Share