Spiegel: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός με τη δυσκολότερη δουλειά στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Spiegel: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός με τη δυσκολότερη δουλειά στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος με τη δυσκολότερη δουλειά στην ελληνική πολιτική σκηνή, γράφει το Spiegel σε εκτενές αφιέρωμά του στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

“Ο Μητσοτάκης είχε περάσει μόλις τρεις ημέρες στη θέση του όταν... αναγκάστηκε να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας για το πώς θα περικοπούν 15.000 θέσεις στο Δημόσιο, έως τα τέλη του επόμενου έτους”, εξηγεί το γερμανικό περιοδικό.

“Είναι δουλειά του Μητσοτάκη να αποδείξει ότι η ελληνική κυβέρνηση, που διανύει τον έκτο χρόνο της κρίσης, μπορεί όχι μόνο να ανακοινώνει αλλαγές, αλλά και να τις εφαρμόζει. Και η δική του αξιοπιστία διακυβεύεται”.

Όμως, όπως σημειώνει το Spiegel, “ίσως δεν ήταν και τόσο κακή ιδέα ένας πρώην σύμβουλος της McKinsey να επιχειρήσει την αναμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου. Και ίσως για πρώτη φορά, το παρελθόν της οικογένειάς του να μην παίζει ρόλο”.

Πραγματικά, το γερμανικό περιοδικό περιγράφει τον Κ. Μητσοτάκη σαν απόφοιτο του Χάρβαρντ, που δούλεψε ως αναλυτής σε τράπεζα του Λονδίνου και στη συνέχεια για την αμερικανική εταιρεία συμβούλων McKinsey. “Ο Μητσοτάκης, που είχε Γερμανίδα νταντά για πολλά χρόνια, μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Το 2003, ψηφίστηκε 'παγκόσμιος ηγέτης του αύριο' στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία”.

Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό δείχνει έκπληκτο μπροστά στο πόσο σκληρά δουλεύει ο υπουργός. Όπως λέει, αναγκάστηκε να ακυρώσει τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του, ενώ αναγκάστηκε να αλλάξει τέσσερις φορές το ραντεβού του με τους Γερμανούς δημοσιογράφους.

Ακόμα και όταν κάθισε απέναντί τους στο γραφείο του, ήταν σαν να είχε κάνει την εμφάνισή του μέσα στην αίθουσα ένας λευκός λαγός, με ένα ρολόι τσέπης, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, εξηγώντας ότι ο χρόνος κυνηγά πάντα τον Κ. Μητσοτάκη.
Bookmark and Share