Η μαντήλα ...επανεμφανίστηκε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η μαντήλα ...επανεμφανίστηκε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση



Τέσσερις γυναίκες βουλευτές του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος, εισήλθαν την Πέμπτη στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση φορώντας μαντήλες, μετά την παραίνεση του ίδιου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Η τελευταία φορά που γυναίκα βουλευτής επιχείρησε να μπει στο τουρκικό κοινοβούλιο φορώντας τσαντόρ ήταν το 1999, όμως τότε είχε αποβληθεί από την... Ολομέλεια του σώματος.

Οι τέσσερις βουλευτές του ΑΚΡ, Nurcan Dalbudak, Sevde Beyazit Kacar, Gulay Samanci και Gonul Bekin Sahkulube, είχαν ξεκαθαρίσει από την Τετάρτη ότι έχουν λάβει την απόφαση να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της βουλής με τη μαντήλα τους. «Πραγματοποιήσαμε το ιερό καθήκον της επίσκεψης στην Μέκκα και από τώρα και το εξής αισθανόμαστε την ανάγκη να καλύπτουμε τα μαλλιά μας», υπήρξε η αιτιολόγηση των βουλευτών του κόμματος του Ερντογάν.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει την αντίθεση της με τη νέα πρωτοβουλία του ΑΚΡ. Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) θεωρούν ότι το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να εκδικηθεί τους υπερασπιστές του κοσμικού καθεστώτος.

Μάλιστα, η Dilek Akagün Yılmaz, βουλευτής του κόμματος CHP συμμετάσχει στην συνεδρίαση με μια φανέλα, η οποία φέρει την φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και ζητάει να απαγορευθεί η μαντήλα.
Bookmark and Share