Credit Suisse: Σε δύο γενιές θα υπάρχουν στη Γη 11 τρισεκατομμυριούχοι... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Credit Suisse: Σε δύο γενιές θα υπάρχουν στη Γη 11 τρισεκατομμυριούχοι...

H πυραμίδα της CS
Την χρονιά που πέρασε, ο συνολικός οικονομικός πλούτος αυξήθηκε 4,9% κι έφτασε στα 241 τρισεκατομμύρια, αποδεικνύοντας ότι, παρά τις δυσκολίες στην οικονομική ανάπτυξη, το οικογενειακό εισόδημα συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Global Wealth Report της Credit Suisse.

  • "κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση


Ο οίκος προβλέπει μάλιστα ότι το χρήμα θα συνεχίσει να αυγατίζει στην επόμενη 5ετία κατά...  40% και θα φτάσει τα 334 τρισ. δολάρια.

Από την πυραμίδα της παγκόσμιας διανομής του πλούτου που καταρτίζει η Credit Suisse, προκύπτει ότι τα δύο τρίτα των ενήλικων κατοίκων του πλανήτη κατέχουν περιουσία μικρότερη των 10.000 δολαρίων, ενώ στο ανώτατο 0,7% της πυραμίδας συγκεντρώνεται το 41% του διεθνούς πλούτου.

Υπάρχουν πάντως και ενθαρρυντικά σημάδια στην έκθεση, όπως εκείνο που δείχνει αρκετά μεγάλη κινητικότητα σε ορισμένους συντελεστές. Για παράδειγμα, προβλέπεται ότι μετά από 30 χρόνια, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκεται στον μεγάλο «πάτο» της πυραμίδας θα μειωθεί κατά σχεδόν το μισό.

«Σε δύο γενιές, με τις υπάρχουσες τάσεις, προβλέπεται να υπάρχουν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο εκατομμυριούχοι, που θα καταλαμβάνουν το 20% του συνολικού επίσημου πληθυσμού. Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, θα κυκλοφορούν παντού δισεκατομμυριούχοι και μάλιστα θα υπάρχουν και ορισμένοι τρισεκατομμυριούχοι –ένδεκα για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας.»
Bookmark and Share