
Εντοπίστηκαν χθες, σε χωριό της Βουλγαρίας, οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας.
Οι φερόμενοι ως γονείς Σάσα Ρούσεβα και Ατανάς Ρούσεφ οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Τμήμα και ανακρίθηκαν.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό ΜΜΕ bgnes, η Ρούσεβα παραδέχθηκε ότι άφησε τη Μαρία στην Ελλάδα λόγω... της ακραίας φτώχειας της: "Δεν υπήρχε τροφή, δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας. Δώσαμε στο παιδί χωρίς χρήματα, δεν είχαμε τίποτα να φάμε".
"Η Μαρία μοιάζει να είναι το δικό μου παιδί. Θέλω να γίνουν εξετάσεις και αν είναι κόρη μου τη θέλω πίσω. Από χθες που είδα το παιδί στην τηλεόραση δεν μπορούσαν να φάω τίποτα. Το παιδί το γέννησα στην Ελλάδα και το χάρισα εκεί γιατί δεν είχα χρήματα να το ταΐσω", είπε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Η περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της Μαρίας σε εμπορία βρεφών.
Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας η οποία τόνισε ότι η γυναίκα ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους που γέννησε το 2009.
Για την υπόθεση έχουν καταθέσει μάρτυρες, ενώ η εισαγγελία διεξάγει έρευνες αναφορικά με τα ταξίδια της στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση, η οποία διεξήχθη στην πόλη Γκούρκοβο, στην κεντρική Βουλγαρία.
Το ανδρόγυνο των Ρομά ζει στο Νικολάεβο τα τελευταία 7 με 10 χρόνια. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η οικογένεια έχει επτά παιδιά, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζει σε άθλιες συνθήκες.
Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση.
Ο αδερφός του πατέρα της Μαρίας, Άγγελ, αποκάλυψε λεπτομέρειες γύρω από την υιοθέτησή της.
Όπως ισχυρίζεται, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν οι δύο γονείς της δούλευαν σε συγκομιδή ελιών και πορτοκαλιών.
Οι γονείς άφησαν, όμως, το μωρό τους στην Ελλάδα, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να επιστρέψουν μαζί του στη Βουλγαρία.
Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ωστόσο, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι BTV, ότι οι γονείς πήραν λεφτά για τη Μαρία, προστίθεται στο ρεπορτάζ.
Η τηλεόραση έδειξε πολύ ξανθά παιδιά -κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών- στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.
Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.
Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα.
Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη Ρούσεβα γέννησε στις 31 Ιανουαρίου 2009 -στη Λαμία- ένα κοριτσάκι βάρους 3,100 κιλών.
Είχε βρεθεί στην Ελλάδα για περιστασιακές αγροτικές εργασίες στα χωράφια της Φθιώτιδας.
Στη γειτονιά των Ρομά στο Νικολάεβο λένε, ότι γνωρίζουν το ανδρόγυνο εδώ και πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν έχουν δει τη μικρή Μαρία.
Πάντως, όπως αναφέρεται, ο Ατανάς είχε φυλακιστεί για κλοπές και ξυλοδαρμό, ενώ η Σάσα τον είχε χωρίσει όταν μπήκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία, όπως αναφέρεται.