290 εκατ. δολαρίων θα στοιχίσει στην Samsung η αντιγραφή προιόντων της Apple.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

290 εκατ. δολαρίων θα στοιχίσει στην Samsung η αντιγραφή προιόντων της Apple..

 

  • Αποζημίωση ύψους 290 εκατ. δολαρίων στην Apple καλείται να πληρώσει η Samsung, για αντιγραφή χαρακτηριστικών των iPhone και iPad στις συσκευές της, ύστερα από απόφαση σώματος ενόρκων στη Σίλικον Βάλεϊ.


Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2012, είχε εκδοθεί απόφαση σύμφωνα...με την οποία η Samsung έπρεπε να καταβάλει στην Apple 1,05 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η αρμόδια δικαστής είχε ζητήσει ωστόσο να επαναληφθεί η δίκη, εκτιμώντας ότι οι ένορκοι υπολόγισαν λάθος το ποσό.

Η απόφαση των ενόρκων αφορά στις 13 από τις 26 συσκευές της Samsung για τις οποίες η Apple ισχυρίζεται ότι αποτελούν «αντιγραφή» δικών της δημοφιλών προϊόντων.

Πάντως, η Samsung αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η εταιρεία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι η Apple δεν κατέχει πολλά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία επικαλείται, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα των smartphones.

Δικηγόρος της Samsung δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι έννοιες του ωραίου και του σέξι δεν ανήκουν στην Apple».

Σημειώνεται τέλος ότι η Samsung βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη δίκη για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τον Μάρτιο του 2014.