«Διαμάντι ο Πειραιάς για την COSCO» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Διαμάντι ο Πειραιάς για την COSCO»

O σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά αποτελεί τον πιο αποδοτικό από τους εμπορικούς σταθμούς που διαθέτει η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία COSCO σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με άρθρο της κινεζικής ημερησίας εφημερίδας «South China Morning Post» από το Χονγκ Κονγκ, το οποίο καταγράφει τα οικονομικά αποτελέσματα της COSCO Pacific κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2013!



Την περίοδο... Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, οι σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων της COSCO σε όλο τον κόσμο «παρουσίασαν συνολική αύξηση εργασιών κατά 7%, με κορυφαίο τον σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ελλάδα», επισημαίνει το κινεζικό δημοσίευμα.

Η COSCO Pacific, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, εμφάνισε καθαρά κέρδη, περιλαμβανομένων των διακοπτόμενων δραστηριοτήτων, ύψους 640,4 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Τα κέρδη
Eξαιρουμένων, όμως, των διακοπτόμενων δραστηριοτήτων, τα καθαρά κέρδη της ανέρχονται σε 224 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση 0,8%. Η μείωση αυτή αποδίδεται στα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

«Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών τριμήνων του 2013, η ανάκαμψη των σημαντικότερων οικονομιών του κόσμου ήταν έντονη, αλλά μετριάσθηκε η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές», επισημαίνει ανακοίνωση της COSCO. H νομισματική κρίση στις οικονομίες της Ινδίας, της Βραζιλίας, της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης, από τον Αύγουστο, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος, έχει κάνει τα κινεζικά προϊόντα λιγότερο ελκυστικά στις αγορές αυτές.

Bookmark and Share