Moody΄s: Πλέει προς πιο ήρεμα νερά η παγκόσμια οικονομία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Moody΄s: Πλέει προς πιο ήρεμα νερά η παγκόσμια οικονομία

Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο αναταραχής στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές αγορές, η παγκόσμια οικονομία μοιάζει να κατευθύνεται προς μία κάπως μεγαλύτερη σταθερότητα τα προσεχή έτη, εκτιμά η Moody΄s Investors Service στην τελευταία έκθεση "Global Macro Outlook 2013-2015". 


Η Moody΄s σημειώνει πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην...αντιμετώπιση των διαρθρωτικών ανισορροπιών από τότε που ξεκίνησε η κρίση, ενώ οι προσπάθειες των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής να διευκολύνουν την απιτούμενη προσαρμογή στον ιδιωτικό τομέα έχουν καρποφορήσει.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις, με τις αναδυόμενες οικονομίες ειδικότερα να βλέπουν τις βραχυπρόθεσμες αναπτυξιακές τους προοπτικές να επιδεινώνονται και να αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες ανησυχίες εν αναμονή της κανονικοποίησης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, το ευρύτερο οικονομικό outlook μοιάζει τώρα λιγότερο αβέβαιο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Η Moody΄s εξακολουθεί να αναμένει μια σχετικά ήπια ανάκαμψη στις ανεπτυγμένες χώρες της ομάδας των G20, τοποθετώντας το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στο 1,3% περίπου για το τρέχον έτος, στο 2% το 2014 και περίπου στο 2¼% το 2015 -εκτιμήσεις σχεδόν αμετάβλητες από τον Αύγουστο.

Για τις αναδυόμενες οικονομίες της G20, η Μoody΄s προβλέπει πιο αδύναμη ανάκαμψη από ότι τρεις μήνες πριν. Συνολικά, ο οίκος εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης των μεγαλύτερων αναδυόμενων αγορών θα διαμορφωθεί περίπου στο 5% το 2013, προτού ανέβει στο 5,5% τα δύο ακόλουθα έτη.

Bookmark and Share