O συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey έγινε δισεκατομμυριούχος σε μία μέρα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

O συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey έγινε δισεκατομμυριούχος σε μία μέρα..

 
 Όταν το Twitter ξεκίνησε χθες με τιμή εισόδου της μετοχής του στο χρηματιστήριο τα 26 δολάρια, ήταν αναμενόμενο ο συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να "βγάλει" πολλά λεφτά. 


  • Σε μια μέρα έγινε ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος στον Κόσμο!

Ο Jack Dorsey έχει το 4,9% του Twitter, δηλαδή...23.411.350 μετοχές που με την τιμή των 26 δολαρίων η μία αύξαναν την επένδυσή του στα 679 εκατ. δολάρια. Όμως η μετοχή του Twitter σημειώνει αύξηση 77% στα 45 δολάρια η μετοχή κατά την διαπραγμάτευσή της στην πρώτη μέρα παρουσίας της στο NYSE, πράγμα που εκτίναξε την επένυση του Dorsey στα 1,05 δισ. δολάρια.

Έτσι ο Dorsey έγινε δισεκατομμυριούχος σε μία μέρα, πράγμα όμως που το Forbes "σωστά" είχε προβλέψει και τοποθετούσε για το 2012 τον συνιδριτή του Twitter ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη και μάλιστα στην 5η θέση.

Επενδυτές έχουν τοποθετήσεις 1.16 δισ. δολάρια στο Twitter από την ημέρα της ίδρυσής του το 2006 με την υψηλότερη τιμή ιδιωτικής διαπραγμάτευσης της μετοχής, πριν την τιμή εισόδου στο χρηματιστήριο, να είναι τα 29 δολάρια.


Πηγή: Πως ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey έγινε δισεκατομμυριούχος σε μία μέρα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/28720/pos-o-synidrytis-toy-twitter-jack-dorsey-egine-disekatommyrioyhos-se-mia-mera#ixzz2jzdE2X3A
Bookmark and Share