Τουριστικές κατοικίες 25 χιλ.τ.μ. θα κτιστούν στο camping Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τουριστικές κατοικίες 25 χιλ.τ.μ. θα κτιστούν στο camping Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης

 -Θεσσαλονίκη-


Παραθεριστική κατοικία στο ήμισυ της έκτασης των 123 στρεμμάτων προκρίνει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας λίγο έξω απ΄τη Θεσσαλονίκη, το οποίο... έχει βγάλει προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι προσφορές κατατίθενται, εκτός απροόπτου, στις 7 Φεβρουαρίου (εκτός κι αν δοθεί εκ νέου παράταση) και αυτό που προτείνει η εταιρεία Enveco, η οποία πραγματοποίησε και τη μελέτη, είναι η λύση της αξιοποίησης ‘’μέτριας’’, όπως τη χαρακτηρίζει, έντασης χρήσεων τουριστικού – παραθεριστικού χωριού. To ακίνητο θεωρείται προνομιούχο, λόγω της εγγύτητάς του με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 123 στρεμμάτων προτείνονται 61.900 τ.μ. για χρήσεις τουριστικού- παραθεριστικού χωριού, ενώ στα υπόλοιπα 61.900 τ.μ. διατηρούνται ζώνες πρασίνου, αθλητισμού, υπαίθριων αθλοπαιδιών και εκπαίδευσης υιοθετώντας για την περιοχή κι έναν άλλο κοινόχρηστο χαρακτήρα πλέον διαφορετικό από αυτόν που έχει σήμερα.
Ετσι, στο ήμισυ του ακινήτου επιτρέπεται να αναπτυχθούν περί τα 24.759 τ.μ. δόμησης με κύριο χαρακτήρα κατοικίας, τουρισμού, εμπορίου, αναψυχής αλλά και κοινωφελείς εγκαταστάσεις εκπαίδευσης.
Οπως επισημαίνεται στην ΣΜΠΕ, «η ευρύτερη περιοχή είναι περιοχή μόνιμης και παραθεριστικής κατοικίας αλλά και τουρισμού σε μικρότερο ποσοστό και για τον λόγο αυτό το επιλεχθέν σενάριο εναρμονίζεται πλήρως με τις αναπτυξιακές επιλογές για την ευρύτερη περιοχή. Το σενάριο αυτό αποτελεί τη μοναδική λύση που μπορεί να προσδώσει στο ακίνητο μια βιώσιμη προοπτική, επαναφέροντας και αναδεικνύοντας το ρόλο του πρώην κάμπινγκ, ενισχύοντάς το παράλληλα με νέες χρήσεις, κατά κύριο λόγο τουρισμού, παραθερισμού, και αναψυχής, κατοικίας και κοινωφελών δραστηριοτήτων” αναφέρει η ΣΜΠΕ.
Bookmark and Share