Έταζαν σε ανέργους δουλειά στον...Καναδά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Έταζαν σε ανέργους δουλειά στον...Καναδά

-Θεσσαλονίκη-



Εταζαν δουλειά στον Καναδά, έπαιρναν τα λεφτά των ανέργων και γίνονταν «καπνός» τα μέλη σπείρας απατεώνων που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.
«Εγκέφαλοι» της απάτης είναι ένα... ανδρόγυνο, 59 και 54 ετών, οι οποίοι έστησαν τρία γραφεία, δήθεν ευρέσεως εργασίας στον Καναδά, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Για την αληθοφάνεια του εγχειρήματος, τους ζητούσαν μια σειρά από δικαιολογητικά (βιογραφικά, πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, ακόμα και ποινικό μητρώο).

Τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά για τα απαιτούμενα έξοδα και τη δική τους αμοιβή, μάλιστα προειδοποιώντας ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, τους έλεγαν πως θα τους ειδοποιούσαν. Μέχρι να αρχίσουν να υποψιάζονται οι ενδιαφερόμενοι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, το «γραφείο ευρέσεως εργασίας» είχε ήδη εξαφανιστεί.

Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν επιβεβαιωθεί 22 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, με τη συνολική «λεία» του κυκλώματος να ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μιας κοπέλας που παραιτήθηκε από τη δουλειά της περιμένοντας να μεταναστεύσει στον Καναδά και σήμερα είναι άνεργη, καθώς και ενός άνεργου πολίτη, ο οποίος πούλησε το αυτοκίνητό του για να πληρώσει τους απατεώνες.


Bookmark and Share