Τουρισμό και τζίρο στα καταστήματα φέρνει νέος οδικός άξονας από τη Βουλγαρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τουρισμό και τζίρο στα καταστήματα φέρνει νέος οδικός άξονας από τη Βουλγαρία

 
  • Ελπίδες για την περαιτέρω τόνωση του τουριστικού ρεύματος από τη Βουλγαρία, αλλά και την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης στην αγορά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημιουργεί το άνοιγμα ενός νέου οδικού άξονα επί βουλγαρικού εδάφους, μεταξύ του Κίρτζαλι και του οικισμού Ποντκόβα.


Πρόκειται για τμήμα που συνδέεται με τον κάθετο άξονα Κομοτηνή- ελληνοβουλγαρικά...
σύνορα (μεθοριακός σταθμός Νυμφαία - Μακάζα)- Κίρτζαλι. Αυτό το νέο τμήμα, που μειώνει τις χρονικές αποστάσεις και δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης οδικής ασφάλειας, είναι κομμάτι του κατακόρυφου άξονα Βορρά- Νότου της Βουλγαρίας, που συνδέει τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας μ' αυτά του Βόρειου Αιγαίου (Καβάλα και Αλεξανδρούπολη) και τη βαλκανική ενδοχώρα, εξήγησε ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Κωνσταντίνος Κατσιμίγας.

Από τον μεθοριακό σταθμό Νυμφαία- Μακάζα διέρχεται, καθημερινά, ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων, ενώ ισχύει η απαγόρευση για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων (η Βουλγαρία έχει υποχρέωση να κατασκευάσει μια γεφυροπλάστιγγα) και για τα λεωφορεία. Πάντως, ο κ. Κατσιμίγας τόνισε ότι η απαγόρευση για τα λεωφορεία είναι "κάτι που η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να κατανοήσει" και, ήδη, οι αρχές, με πρώτη την Περιφέρεια, απέστειλαν επιστολές προς το αρμόδιο υπουργείο, επισημαίνοντας την ανάγκη να επιτραπεί η διέλευση των λεωφορείων, ούτως ώστε η "κάθοδος" των Βούλγαρων τουριστών να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.

Οι Βούλγαροι αποδεικνύουν έμπρακτα την προτίμησή τους σε τουριστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς το 2013 καταγράφηκε επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

"Η καλοκαιρινή περίοδος στα παράλια της Θράκης έφτασε περίπου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, όλος ο Σεπτέμβριος και ο μισός Οκτώβριος 'δούλεψε' με Βούλγαρους επισκέπτες" τόνισε ο κ. Κατσιμίγας.

Η "κάθοδος" των Βούλγαρων δεν περιορίζεται μόνο στις διακοπές, αλλά επεκτείνεται και στις επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κατσιμίγας, υπάρχει μια κινητικότητα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί ορισμένες διαδικασίες για την ανέγερση ξενοδοχειακού καταλύματος -βουλγαρικών συμφερόντων- σε περιοχή της Περιφέρειας, ενώ έχουν αγοραστεί και εξοχικές κατοικίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Bookmark and Share