H υποψηφιότητα Βουδούρη προκαλεί και πάλι τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

H υποψηφιότητα Βουδούρη προκαλεί και πάλι τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Δεν κάνει πίσω (ως τώρα..) η ηγεσία του κόμματος.




Μετά τη διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε με την υποψηφιότητα του Θ.Καρυπίδη, στο επίκεντρο των εσωτερικών αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται εκ νέου ο Οδ.Βουδούρης. Η...
ηγεσία εμφανίζεται αποφασισμένη να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την Πελοπόννησο, κόντρα σε εκείνους που τον χαρακτηρίζουν «μνημονιακό».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, δηλαδή τη φυσική έδρα του κ. Βουδούρη, ακούστηκαν βαριές κουβέντες παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του κόμματος ζήτησαν να αποσυρθεί η υποψηφιότητα με επιχειρήματα του τύπου «πώς γίνεται να μας ζητάτε να στηρίξουμε ένα πρόσωπο που είχε αποδοκιμαστεί δημοσίως από αγανακτισμένους στην πλατεία της Καλαμάτας, όταν συνόδευε τον Γιάννη Στουρνάρα και μας έλεγαν τι καλό είναι το Μνημόνιο;».

Κατά τη διάρκεια της τεταμένης συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος προσπάθησε να πείσει τα μέλη της Νομαρχιακής να μη γίνει ψηφοφορία -αντίθετα με ό,τι έκανε δηλαδή στην περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-, καθώς τα μηνύματα από νωρίς ήταν πως η Νομαρχιακή Μεσσηνίας, όπως και η Νομαρχιακή Κορίνθου, θα απέρριπτε την πρόταση για τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαιναν πως θα είναι δύσκολο στα κεντρικά «να περάσουν» τον κ. Βουδούρη, στο πρόσωπο του οποίου θέλουν να βάλουν σε τροχιά την ιδέα των συνεργασιών με ευρύτερες δυνάμεις, εάν οι Νομαρχιακές ψηφίσουν «όχι».

Το σίριαλ με την υποψηφιότητα που ένωσε κομμάτια της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας θα έχει και συνέχεια, καθώς σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Αρκαδίας.

Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μέλη που προέρχονται από την ΑΝΑΣΑ τάχθηκαν κατά και της υποψηφιότητας του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ βουλευτή, ενώ υπήρξε και ένα μέλος από την ΚΟΕ, που απείχε.
Bookmark and Share