Σε Αραβες πέρασε το 49% της Intracom Telecom - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σε Αραβες πέρασε το 49% της Intracom Telecom

 

  • Τίτλοι τέλους για την ελληνική εταιρεία Intracom Telecom, καθώς το 49% των μετοχών της πέρασε χθες σε Αραβες επενδυτές.


Η διοίκηση της Intracom Holdings ανακοίνωσε την πώληση του 49% των μετοχών που εξακολουθούσε να κατέχει στην...
Intracom Telecom σε επενδυτές από το Ντουμπάι. Τo τίμημα φθάνει τα 47 εκατ. ευρώ. Για τη μεταβίβαση έχει υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία - προσύμφωνο, που τελεί υπό την έγκριση των δύο συμβαλλόμενων μερών.

Πλέον, στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Telecom θα μετέχουν η ρωσική Sistema που είχε αποκτήσει το 51%, αλλά μεταβίβασε ποσοστό 3% στο fund Rydra TradingCompany, και κατά 49% το επενδυτικό σχήμα από το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, κ. Δημήτρη Κλώνη: «Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Intracom Holdings και τους μετόχους της, ενώ μας επιτρέπει να βλέπουμε με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τις προοπτικές του ομίλου μας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης επισήμανε ότι η δημιουργία ρευστότητας θα επιτρέψει στην εισηγμένη «έναν πιο εστιασμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση νέων επενδύσεων».

Ο κλάδος του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ήταν από τους πλέον κρίσιμους για την Intracom, ενώ από τις σημαντικότερες συνεργασίες της ήταν αυτή με την Ericsson τη δεκαετία του 1980 και η συμμετοχή της στο εγχείρημα της Vodafone τη δεκαετία του 1990. Σήμερα στην εταιρεία εργάζονται περίπου 1.800 άτομα.
Bookmark and Share