«Φρέσκο» γάλα 45 ημερών! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Φρέσκο» γάλα 45 ημερών!

 

Το θέμα του γάλατος κυριάρχησε -όπως θυμόμαστε- στην επικαιρότητα το διάστημα πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιελάμβανε τις μεταρρυθμίσεις των ΟΟΣΑ-ΙΟΒΕ.


Μεγάλο μέρος της...συζήτησης επικεντρώθηκε στο φρέσκο. Πολλοί καταναλωτές πληροφορήθηκαν για πρώτη φορά ότι το επονομαζόμενο φρέσκο γάλα που αγοράζουν στα σούπερ μάρκετ είχε υποστεί θερμική επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες για μερικά δευτερόλεπτα και ήταν διάρκειας 5 ημερών.

Ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα αν όλοι οι εμπλεκόμενοι υιοθετούσαν την κατηγοριοποίηση της Eurostat για το γάλα. Δεν είναι γνωστό αλλά για την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πράγματα ...είναι απλά.

Όλα τα είδη γάλατος, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξεως, θεωρούνται φρέσκα εκτός του εβαπορέ!

Με άλλα λόγια, είτε το γάλα είναι 11 ημερών, είτε 17 ημερών, όπως νομίζουμε συμβαίνει στη Γερμανία, είτε είναι πολύ υψηλής παστερίωσης (UHT) και λήγει σε 35 ή 45 μέρες καταχωρείται ως φρέσκο από την Eurostat!
Bookmark and Share