Η νεαρότερη δήμαρχος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η νεαρότερη δήμαρχος


  • Πρίν κλείσει τα 15 της χρόνια, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Στα 23 της ήταν κιόλας μητέρα, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Ευστρατίου.
  • Στα 27 της εκλέχτηκε  στη θέση του πρώτου τη τάξει δημότη του ακριτικού νησιού!


Η Μαρία Κάκαλη τα πέτυχε όλα νωρίς και δεν... κρύβει τη χαρά της γι' αυτό. Κόρη ψαρά βιοπαλαιστή και χωρίς καμία οικογενειακή παράδοση ενασχόλησης με τα κοινά, δέχτηκε το 2010 την τιμητική, όπως λέει, πρόταση του επί 16 χρόνια κοινοτάρχη και στη συνέχεια δημάρχου, Χαράλαμπου Μακρή, να υπηρετήσει τους 250 δημότες του τόπου της.

Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος και τέσσερα χρόνια μετά, μητέρα ενός τετράχρονου αγοριού πια, έβαλε η ίδια υποψηφιότητα.

Κόντρα στα προγνωστικά κέρδισε με ποσοστό 58,7%, έναντι 41,3% του συνυποψηφίου της, οικονομολόγου και ειδικού συμβούλου του απερχόμενου δημάρχου, Αγαπητού Ζέρβα.

Οποιος την καλεί στο κινητό, ακούει το ρεφρέν «κράτα με και μη σε νοιάζει, τίποτα μη σε τρομάζει» του Μ. Χατζηγιάννη. «Δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από χθες», μας λέει... τρομαγμένη και η ίδια από τη δημοσιότητα. «Είμαι απλά ένας νέος άνθρωπος με φιλοδοξίες, που θέλει να προσφέρει στον τόπο του», δηλώνει σε όσους τη συγχαίρουν. Η Μαρία πήρε την πρώτη... δόση δημοσιότητας όταν τελείωσε το γυμνάσιο και βραβεύτηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, για τις επιδόσεις της στο σχολείο. Εφυγε από τον τόπο της μόνο για να σπουδάσει νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επέστρεψε αμέσως μόλις πήρε το πτυχίο. «Είναι επιλογή ζωής να μείνω στο νησί, με αρχικό στόχο να δουλέψω εδώ στην εκπαίδευση. Δεν πρόλαβα τον ΑΣΕΠ του 2009 και είμαι στην 573η θέση στην κατάταξη για αναπληρώτρια», λέει, ενώ στο δίλημμα νηπιαγωγός ή δήμαρχος απαντά με το αφοπλιστικό: «Γιατί όχι και τα δύο παράλληλα;».

Οι δύο «πληγές» του νησιού

Υγεία και ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι οι δύο «πληγές» του νησιού και η επούλωσή τους είναι οι πρώτη προτεραιότητα για τη νέα δήμαρχο. «Εδώ και δύο μήνες είμαστε χωρίς αγροτικό γιατρό, γιατί έληξε η σύμβαση της γιατρού. Μια ηλικιωμένη που τραυματίστηκε από πτώση την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Λήμνο», σημειώνει. Σε ό,τι αφορά τη συγκοινωνία, η ίδια επισημαίνει πως ο Αϊ-Στράτης δικαιούται περισσότερες από τις 3 ή 4 συνδέσεις εβδομαδιαίως με την ηπειρωτική χώρα.
Πηγή Έθνος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Bookmark and Share