Πιο...ανοιχτοχέρηδες τουρίστες Αμερικανοί και Γερμανοί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πιο...ανοιχτοχέρηδες τουρίστες Αμερικανοί και Γερμανοί

  • Αμερικανοί, Γερμανοί και Βραζιλιάνοι, αναδεικνύονται οι πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα γνωστού σάιτ παροχής ταξιδιωτικών συμβουλών.
  • Πιο τσιγγούνηδες φαίνονται οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.

Το...σάιτ tripadvisor.com ρώτησε 25.000 ανθρώπους από 8 διαφορετικές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Ρωσία και ΗΠΑ) αν αφήνουν φιλοδώρημα κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις οι Αμερικανοί είναι αυτοί- που κατά δική τους δήλωση (60% των ερωτηθέντων)- αφήνουν πάντα κάποιο φιλοδώρημα στις διακοπές, κυρίως στα εστιατόρια, στα ταξί και στα ξενοδοχεία.

Μάλιστα ορισμένοι υποστήριξαν ότι δεν ξεχνούν το πουρμπουάρ ακόμη και αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες, αλλά επειδή αισθάνονται «υποχρέωση».

Εκ του 40% των Αμερικανών που δήλωσε ότι δεν αφήνει φιλοδώρημα, οι περισσότεροι ανέφεραν ως βασικό λόγο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις τους, ενώ ένα ποσοστό πιστεύει ότι το φιλοδώρημα έχει ήδη συμπεριληφθεί στον λογαριασμό.

Στην λίστα της...γενναιοδωρίας ακολουθούν οι Γερμανοί, το 49% των οποίων δηλώνει επίσης ότι αφήνει πάντα φιλοδώρημα. Τρίτοι έρχονται οι Βραζιλιάνοι (33% λένε ότι αφήνουν φιλοδώρημα), οι Ισπανοί (30%) και οι Ρώσοι (28%).

Πιο «σφιχτοχέρηδες» είναι οι Βρετανοί (26%), οι Γάλλοι (15%) και τελευταίοι έρχονται οι Ιταλοί με μόλις το 11% να δηλώνει ότι δεν ξεχνά το πουρμπουάρ.
Bookmark and Share