"Το ρωσικό εμπάργκο απειλεί την ελληνική ανάπτυξη" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

"Το ρωσικό εμπάργκο απειλεί την ελληνική ανάπτυξη"

 
..μεταδίδει το Bloomberg.


Οι ελπίδες της Ελλάδας να εξέλθει φέτος από τη σφοδρότερη ύφεση σε διάστημα μισού αιώνα μπορεί να προσκρούσουν στον "τοίχο" του εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων που επέβαλε η Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
«Μπορεί το εκτιμώμενο κόστος από τα...ρωσικά αντίποινα για την ελληνική οικονομία να δείχνει ανεκτό, αλλά ο αντίκτυπος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επιβλαβής για τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία εν μέσω μιας εύθραυστης και αργά ανακάμπτουσας οικονομίας», σημειώνει ο κ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. «Εγείρει επίσης ερωτήματα για την ενεργειακή ασφάλεια το προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας, με την αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών να φτάνει τα 9,3 δισ. ευρώ το 2013, ξεπερνώντας το διμερές εμπόριο της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Το Bloomberg αναφέρει ξεχωριστά πως η πρόσφατη υποτίμηση του ρουβλίου με "φόντο" τις κυρώσεις και την κατάσταση στην Ουκρανία ίσως "στοιχίσει" στην Ελλάδα περίπου 200.000 Ρώσους τουρίστες φέτος και έσοδα 300 εκατ. ευρώ.
Bookmark and Share