Κανείς δεν θέλει να πετάξει με Malaysia... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κανείς δεν θέλει να πετάξει με Malaysia...

 
  • Όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Mashable, τα αεροσκάφη της εταιρείας πραγματοποιούν δρομολόγια σχεδόν άδεια, με τους ελάχιστους εναπομείναντες επιβάτες να απολαμβάνουν ανέσεις... ιδιωτικού αεροσκάφους.



Σε μείωση του προσωπικού τους κατά ένα τέταρτο καθώς και σε ελάττωση των πτήσεών τους προσανατολίζονται οι Μαλαισιανές Αερογραμμές, καθώς η εταιρεία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει τρομερές οικονομικές δυσκολίες μετά την...
ανάμειξή της στις δύο χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες της χρονιάς, στοιχίζοντας τη ζωή σε 537 άτομα.

Όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πρόσφατα και δημοσιεύει η ιστοσελίδα Mashable, τα αεροσκάφη της εταιρείας πραγματοποιούν δρομολόγια σχεδόν άδεια, με τους ελάχιστους εναπομείναντες επιβάτες να απολαμβάνουν ανέσεις... ιδιωτικού αεροσκάφους.
Ανέσεις που ωστόσο υπολογίζεται ότι κοστίζουν στην εταιρεία περί τα 2 εκατ. δολάρια την ημέρα από τις πτήσεις που είναι τρομακτικά άδειες.

Τις απώλειες του αερομεταφορέα δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα τελευταία μέτρα απελπισίας. Ανάμεσα σε αυτά, ο διπλασιασμός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Australia's news.com.au, της προμήθειας που προσφέρουν οι αερογραμμές στα αυστραλιανά ταξιδιωτικά πρακτορεία, από 6% σε 11%, για να κλείνουν ταξιδιώτες για τον αερομεταφορέα. Επίσης, προσφέρονται μεγάλες εκπτώσεις συγκριτικά με άλλους αερομεταφορείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το ταξίδι μετ' επιστροφής από την Κουάλα Λουμπούρ και το Πεκίνο κοστίζει 238 δολάρια στην Malaysia Airlines, ενώ ο ίδιος προορισμός από άλλον αερομεταφορέα ξεπερνά τα 500.

Ανάμεσα στα σχέδια ανάκαμψης που προετοιμάζει ο βασικός επενδυτής της κρατικής εταιρείας, η Khazanah NasionalBhd., είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή κάποιων διαδρομών στην Κίνα και άλλα μέρη όπως η Φρανκφούρτη.

Παράλληλα, η εταιρεία θα προχωρήσει σε απολύσεις, αν και ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο για απόλυση του ενός τετάρτου των συνολικά 20.000 εργαζομένων της εταιρείας, αν και είναι πολύ πιθανό το σωματείο των εργαζομένων να αντισταθεί έντονα.

Bookmark and Share