Συρία: 16 κουρδικά χωριά κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία: 16 κουρδικά χωριά κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος


  • Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν 16 κουρδικά χωριά στη βόρεια Συρία κατά στη μεγάλη προέλασή τους προς την πόλη Άιν Αλ Αραμπ, στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσαν Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Οτσαλάν Ίσο, διοικητής της ένοπλης κουρδικής ομάδας YPG, δήλωσε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση...βαρέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κατά την επίθεσή τους κοντά στην πόλη, η οποία είναι γνωστή ως Κομπανί στα κουρδικά.

Ο ιδρυτής και διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι τα χωριά καταλήφθηκαν σε μια προέλαση του Ισλαμικού Κράτους που άρχισε την Τετάρτη. «Έχουν μεγάλο αριθμό μαχητών», τόνισε.

Βοήθεια ζητούν οι Κούρδοι μαχητές

Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία ζήτησαν στρατιωτική υποστήριξη από άλλες κουρδικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), για να αναχαιτίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

'Οπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters μέσω Skype ο κ. Ίσο, οι δυνάμεις του επιθυμούν στρατιωτική βοήθεια «σε όλα τα επίπεδα».
Bookmark and Share