Σπίτι που κρέμεται στο γκρεμό για ... απεριόριστη θέα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σπίτι που κρέμεται στο γκρεμό για ... απεριόριστη θέα!


  • Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, μοντέρνο living room, σπα με θέα τον ωκεανό και μπάρμπεκιου, ωστόσο δεν ενδείκνυται για όποιον έχει φόβο για τα ύψη ή ευαίσθητο στομάχι, καθώς το σπίτι που σχεδίασε η αυστραλιανή εταιρεία Mondscape κυριολεκτικά κρέμεται από τον γκρεμό...


Σύμφωνα με τον... ιστότοπο της εταιρεία, το σπίτι σχεδιάστηκε με αφορμή το αίτημα ενός ζευγαριού που ήθελε ένα εξοχικό, σε απόκρημνη παραλιακή περιοχή της Βικτώρια.

Όπως αναφέρει το BBC, ο αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε το σχέδιο από το σχήμα των πεταλίδων, όπως κολλάνε πάνω στον βράχο. Το σπίτι έχει πέντε επίπεδα, που συνδέονται με ασανσέρ και είναι στερεωμένο στον γκρεμό με ατσάλινα στηρίγματα.

Δεν υπάρχει λόγος γιατί το σπίτι αυτό να μην είναι ασφαλές, λέει ο Μάξγουελ Χάτσινσον, πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων στο BBC, σημειώνοντας ότι τα στηρίγματα που θα τρυπήσουν το βράχο θα κρατούν το σπίτι όπως τα καρφιά πάγου κρατούν τους ορειβάτες.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως - αν και παραδοσιακά τα σπίτια έχουν τη βάση τους στο έδαφος - , συμβαίνει επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις να κρέμονται ή να αιωρούνται και ότι υπάρχει μια σειρά μη συμβατικών σπιτιών, όπως σπίτια που επιπλέουν, υποβρύχια σπίτια και φτιαγμένα από πάγο.

"Όμως όλα αυτά είναι πολύ ακριβά, γιατί ο κατασκευαστικός κλάδος σιχαίνεται οτιδήποτε ασυνήθιστο", υπογραμμίζει.

Έτσι, εκτός από πολύ γερό στομάχι, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο γκρεμό, πρέπει επίσης να διαθέτει πολύ "βαθιές" τσέπες, αναφέρει το BBC.
Bookmark and Share