Ποια αμερικανική εταιρεία εξαγοράζουν οι Γερμανοί με deal μαμούθ 13,5 δισ. δολ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια αμερικανική εταιρεία εξαγοράζουν οι Γερμανοί με deal μαμούθ 13,5 δισ. δολ.


 
  • Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, θα διαθέτει συνδυασμένες ετήσιες πωλήσεις πάνω από 40 δισ. δολάρια..


Στην εξαγορά της αμερικανικής ...TRW Automotive Holdings προχώρησε η γερμανική ZF έναντι 13,5 δισ. δολαρίων, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει μια κολοσσιαία εταιρεία στην κατασκευή και προμήθεια προηγμένων εξαρτημάτων και τμημάτων αυτοκινήτων.

Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, θα διαθέτει συνδυασμένες ετήσιες πωλήσεις πάνω από 40 δισ. δολάρια, διπλασιάζοντας έτσι τις πωλήσεις της ZF σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου παγκοσμίως, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ZF, μια από τους μεγαλύτερους προμηθευτές συστημάτων πλοήγησης αλλά και προϊόντων για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, όπως τα φρένα και οι αερόσακοι, ποντάρει στην ανάπτυξη νέων προηγμένων ημιαυτόματων αυτοκινήτων.

“Το βασικό κίνητρο πίσω από τη συμφωνία αυτή είναι η άνοδος της ηλεκτροκίνησης και της αυτόματης οδήγησης” τονίζει ο CEO της εταιρείας, Stefan Sommer.

Με την εξαγορά της TRW η ZF θα ενισχύσει την παραγωγή της προσθέτοντας την κατασκευή αισθητήρων και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που έχουν γίνει απαραίτητοι στα συστήματα επιτάχυνσης, φρένων και μηχανής.

Bookmark and Share