Ο μεγαλύτερος χάκερ-έμπορος κλεμμένων πιστωτικών καρτών στον κόσμο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο μεγαλύτερος χάκερ-έμπορος κλεμμένων πιστωτικών καρτών στον κόσμο..


  • O διάσημος χάκερ με το όνομα "Rescator" θεωρείται πως είναι ο μεγαλύτερος ίσως εμπόρος κλεμμένων πιστωτικών καρτών στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Register, η ρωσική εταιρεία ασφαλείας Group-IB που παρακολουθεί το σάιτ SWIPED όπου εμπορεύεται κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, κατέγραψε πως μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2013 και του Φεβρουαρίου του 2014, ο χάκερ Rescator πούλησε πάνω από..5 εκατ. κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, όταν όλο το 2013 οι κλεμμένες πιστωτικές κάρτες ήταν συνολικά 5,5 εκατ.

Αλλά δεν είναι μόνο το σάιτ SWIPED όπου ο Rescator μπορεί να πουλήσει τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα που έχει στην κατοχή του.

Ο Rescator έχει τα δικά του "σημεία" πώλησης προσωπικών δεδομένων, όπως τα rescator.so, rescator.cc, rescator.la και άλλα.
Ο Rescator θεωρείται υπεύθυνος για την κλοπή από χάκερ των προσωπικών δεδομένων πάνω από 70 εκατ. πελατών της Target, αφού το όνομά του βρέθηκε στον κώδικα Kaptoxa, το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.
Σε δημοσιογραφική έρευνα του 2013, ο δημοσιογράφος Brian Krebs οδηγήθηκε στα χνάρια του Andrey Hodirevski, του Ουκρανού που πιστεύεται πως είναι ο Rescator, αφού η φωτογραφία του συγκεκριμένου άνδρα, έμοιαζε με φωτογραφία του που είχε αναρτήσει ο Rescator σε φόρουμ.
Bookmark and Share