ΠΟΥ: Tο ποσοστό θνησιμότητας στην τρέχουσα επιδημία του Έμπολα έχει αυξηθεί στο 70%.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΥ: Tο ποσοστό θνησιμότητας στην τρέχουσα επιδημία του Έμπολα έχει αυξηθεί στο 70%..

 
  • Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε σήμερα πως μπορεί να υπάρξουν ως και 10.000 νέα κρούσματα Έμπολα κάθε εβδομάδα σε δύο μήνες από σήμερα, αν δεν υπάρξει κλιμάκωση στα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού.


Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο... αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Μπρους Έιλγουορντ, ανέφερε πως «πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν» και θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη πόρων για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων. Ο ίδιος τόνισε πως ο ΠΟΥ υπολογίζει πως μπορεί να υπάρξουν ως 10.000 νέα κρούσματα κάθε εβδομάδα σε δύο μήνες από σήμερα.

Ο κ. Έιλγουονρντ υποστήριξε πως τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, καταγράφονται 1.000 νέα κρούσματα την εβδομάδα.

Ο ΠΟΥ αύξηση τον αριθμό των θανάτων από Έμπολα στους 4.447, με τον αριθμό των κρουσμάτων να υπολογίζεται στα 8.914.

Η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα και η Λιβερία έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό. Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ υπογράμμισε πως ο οργανισμός ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξάπλωση του Έμπολα στις τρεις πρωτεύουσες των χωρών.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Έιλγουορντ σημείωσε πως το ποσοστό θνησιμότητας στην τρέχουσα επιδημία του Έμπολα έχει αυξηθεί στο 70%. Προηγουμένως ο ΠΟΥ υποστήριζε πως το ποσοστό βρίσκεται στο 50%.
Bookmark and Share