Προέλαση ΠΑΟΚ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Προέλαση ΠΑΟΚ..


  • Παιχνίδι διδαχής και συμπερασμάτων χθες στην Κρήτη για την ομάδα της Θεσσλονίκης. Το πρώτο αφορά την αγαπημένη φράση του Αγγελου Αναστασιάδη: Μάλλον η ...Παναγιά θέλει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο αγγίζει τους...παίχτες. Εκείνους που προσπαθούν να μετουσιώσουν όσα τους ζητάει ο προπονητής τους. Το άνετο 2-0 στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη δείχνει θέληση. Αντίδραση στην πρώτη κομβική στιγμή της (μακράς κατά τα άλλα) σεζόν, δίχως απαραίτητα να παίξει κάτι που θα προκαλέσει... ανοικτά στόματα. Αλλά και δίψας. Να μη χαθεί καμία ευκαιρία που δίνει ο Ολυμπιακός στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το δέλεαρ της προοπτικής του βαθμολογικού πλεονεκτήματος των πέντε βαθμών αποδείχτηκε τεράστιο. Αλλωστε από τις 28/4/1985, όταν πήρε τον τίτλο, είχε να αποσπαστεί πέντε βαθμούς από τον δεύτερο (ΠΑΟΚ 40β., ΠΑΟ 35β., ΑΕΚ 35β.). Και ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν ήθελε να χαθεί έτσι απλά. Ο Κλάους πέτυχε και τα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ, φτάνοντας τα έξι στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Στο πρώτο φρόντισε να επαναλάβει τον πανηγυρισμό του τοξοβόλου, όπως είχε πράξει και την περασμένη αγωνιστική στο 4-1 επί της Βέροιας. Σαν να λέμε «διάνα στον στόχο»! Την ίδια στιγμή οι Θεσσαλονικείς έπαιρναν το 7ο συνεχόμενο «τρίποντο». Περιμένοντας το επόμενο τεστ, σε μία εβδομάδα, στο γήπεδο της Τούμπας, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο 30λεπτο ο Αναστασιάδης υποχρεώθηκε να ανεβάσει τον τόνο της φωνής του. Κακές επιλογές, λάθος πάσες και γενικότερη ασυνεννοησία. Ο Ρασβάν Ρατς αγωνίστηκε παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Αντεξε μισή ώρα με μπόλικη αυτοθυσία. Τελικά αποχώρησε. Τριάντα λεπτά μετά τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Τι είχε ως μέσο αντιπαράθεσης ο Εργοτέλης; Τα... συνηθισμένα για έναν εντός έδρας αγώνα. Γνωστές αδυναμίες, λάθη και ελάχιστη πίεση στον αντίπαλο. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως στο Παγκρήτιο έχει αποσπάσει μόλις έναν βαθμό, ενώ εκτός έδρας τέσσερις. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι Κρητικοί κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Γλύκου μόνο μία φορά: στο 75' το σουτ του Χαλκιαδάκη από θέση... βολής κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Αναστασιάδης κρατά χαμηλούς τόνους
Περί εμπιστοσύνης και ανταπόδοσης. Αλλά και χαμηλών τόνων. Ο Αγγελος Αναστασιάδης μίλησε για τη δουλειά και την προσπάθεια των παικτών του, επισημαίνοντας: «Τους έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι μπορούν να πάνε την ομάδα ψηλά. Είμαστε πολύ κουρασμένοι. Σήμερα δεν έπρεπε να χτυπάμε τα χέρια στα... μαχαίρια». Η κουβέντα έφτασε και στη διαιτησία, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να εξηγεί: «Πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι και αυτοί είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Αν θέλουν να κάνουν λάθη, δεν κερδίζεις τίποτα. Αντίθετα, όπως είπα στην αρχή της χρονιάς, πρέπει να κερδίσεις και τον διαιτητή με τη συμπεριφορά σου.

Εγώ ασχολούμαι με τον ΠΑΟΚ και με τον επόμενο αντίπαλο. Με τίποτα άλλο». Οσο για τον... αέρα των 5 πόντων από τον Ολυμπιακό; Η ρήση του Μαΐου ακούστηκε ξανά: «Εμείς θέλουμε να έχουμε και μεγαλύτερη απόσταση από τον δεύτερο, όταν τελειώσουμε, τον Μάιο. Εμείς ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Εμείς που είμαστε μεγάλοι και μπαρουτοκαπνισμένοι δεν χαριεντιζόμαστε με αυτά». Ο προπονητής του Εργοτέλη Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε πως «ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος, αλλά ήταν πιο αποτελεσματικός». Σύσπαση στον προσαγωγό έπαθε ο Ρατς και θλάση στον δικέφαλο ο Μακ. Αμφότεροι τέθηκαν νοκ άουτ από το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα για το Γιουρόπα Λιγκ./Πηγή Έθνος
Bookmark and Share