Ειδικές δυνάμεις του ιρανικού στρατού δίπλα σε Κούρδους και σιίτες στο Ιράκ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ειδικές δυνάμεις του ιρανικού στρατού δίπλα σε Κούρδους και σιίτες στο Ιράκ


  • Η Δύναμη Κουντς αποτελεί παρακλάδι του επίλεκτου Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, εξειδικευμένο στις επιχειρήσεις εκτός χώρας.


Ο διοικητής της ειδικής δύναμης Κουντς των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, Κασέμ Σολείμανί, δήλωσε ότι άνδρες του βοήθησαν τους Κούρδους του... βόρειου Ιράκ, αλλά και σιιτικές ιρακινές πολιτοφυλακές να νικήσουν τους σουνίτες εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και να ανακαταλάβουν τις πόλεις Τζαλαουάλα και Σααντίγια της επαρχίας Ντιγιάλα, στο Ιράκ.
Η Δύναμη Κουντς αποτελεί παρακλάδι του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, εξειδικευμένο στις επιχειρήσεις εκτός χώρας.
Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά και σιιτικές πολιτοφυλακές ανακοίνωσαν στις 23 Νοεμβρίου ότι ανακατέλαβαν τις δύο πόλεις, οι οποίες απέχουν περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.
Οι Πεσμεργκά φέρονται να δήλωσαν ότι επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο ίδιος ο κ. Σολεϊμανί και ο Χάντι Αλ Αμίρι, αρχηγός της Ταξιαρχίας σιιτών πολιτοφυλάκων Μπαντρ.
Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν και φωτογραφίες του κ. Σολεϊμανί κοντά στις δύο πόλεις, μετά την ανακοίνωση της ανακατάληψής τους από ιρακινές δυνάμεις.
Οι Ιρανοί μαχητές φέρονται να μην έλαβαν μέρος στις μάχες, αλλά να είχαν αμιγώς συμβουλευτικό ρόλο.
Bookmark and Share