Να... ανακαλύψουμε κι άλλους Φορτσάκηδες. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Να... ανακαλύψουμε κι άλλους Φορτσάκηδες.


Η θλιβερή παράδοση της ασυδοσίας στα Πανεπιστήμια και της διακίνησης όχι πλέον ιδεών αλλά των πάσης φύσεως παρανόμων αποτελεί τη μοιραία εξέλιξη μιας παρατεταμένης απάθειας και αδιαφορίας για ό,τι είναι δημόσιο ή δωρεάν.



Η σχεδόν διαστροφική προσέγγιση του δήθεν προοδευτικού από μια μερίδα της έξαλλης Αριστεράς έχει καλλιεργήσει το ιδεολογικό- πολιτικό άλλοθι για τις αθλιότητες που εκτυλίσσονται στα... εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η σταδιακή αποδοχή της εκτροπής ως κανονικότητα έχει δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης που απαξιώνει την προσπάθεια ικανών ανθρώπων που δίνουν καθημερινές μάχες για να αναδείξουν ένα σπουδαίο έργο που θάβεται στα σκουπίδια των πανίσχυρων μειοψηφιών. Στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα υπάρχουν διαμάντια που λειτουργούν κόντρα στο κατεστημένο της παρακμής, επιμένουν και κερδίζουν το στοίχημα της διεθνούς αναγνώρισης και της επιτυχίας.

Ακόμη καλύτερα ευτυχώς που μέσα σε αυτό το θολό τοπίο υπάρχουν ακόμη ορισμένοι που πιστεύουν ότι η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει δίνοντας το στίγμα τους με πρωτοβουλίες και επιμονή στα αυτονόητα για να σταματήσουν η αυθαιρεσία και η παρακμή. Η καλύτερη και ίσως η πιο γνωστή περίπτωση είναι αυτή του νέου πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Θόδωρου Φορτσάκη. Ο πρύτανης τόλμησε την ευθεία σύγκρουση με τους παρανόμους και δεν χαρίστηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέβησαν σε ασχήμιες στον χώρο ευθύνης του με φαιδρά προσχήματα. Ο κ. Φορτσάκης, καθηγητής με περγαμηνές και αφοσίωση στο ακαδημαϊκό του έργο, προστατεύει το δημόσιο πανεπιστήμιο από τους βάνδαλους δήθεν προστάτες του που με τις πράξεις τους το απαξιώνουν καθημερινά.

Σε αντίθεση με τον ανεκδιήγητο προκάτοχό του (που ετοιμάζεται να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος σχεδόν επικροτούσε τη διάλυση όταν δεν πρωταγωνιστούσε σε αυτή, ο κ. Φορτσάκης κατέστησε σαφές ότι θα εφαρμόσει με κάθε τρόπο τον νόμο διότι σέβεται και υπερασπίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα γεγονότα των προηγουμένων ημερών επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα και τη σοβαρότητα του πρύτανη ενώ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους πάσης φύσεως εισβολείς.
Είναι προφανές ότι δεν χρειάζονται άλλοι νόμοι για την παιδεία ή σε άλλους τομείς του Δημοσίου που επικρατεί το χάος, αρκούν μερικοί Φορτσάκηδες που ασφαλώς και υπάρχουν για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους - εφόσον βεβαίως κάποιος τους εμπιστευθεί και τους εκχωρήσει αρμοδιότητες.

Του κ.Π.Λάμψια
Bookmark and Share