Το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης η 2η «μάχη» για την εκλογή Προέδρου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης η 2η «μάχη» για την εκλογή Προέδρου


  • Στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης θα διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς στην αποψινή ψηφοφορία, ο Σταύρος Δήμας απέσπασε 160 θετικές ψήφους, 135 βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ υπήρξαν και πέντε απουσίες.


Στην ψηφοφορία της επόμενης Τρίτης απαιτούνται... επίσης 200 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί και τρίτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 29 του μηνός και στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.

Στην αποψινή ψηφοφορία εκτός απο τους 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα ψήφισαν πέντε ανεξάρτητοι, οι: Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός , Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Νταβρής. Αίσθηση προκάλεσε το παρών που δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε αφήσει να εννοηθεί οτι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Δήμα. Ωστόσο με δηλώσεις του λίγο αργότερα ,ανέφερε οτι είναι σε θετική κατεύθυνση να ψηφίσει για Πρόεδρο στις επόμενες ψηφοφορίες.

Σε ό,τι αφορά τους απόντες, απουσίες με νόημα θεωρούνται αυτές των προερχόμενων απο την Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητων βουλευτών Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ενώ ο προερχόμενος απο τους ΑΝΕΛ, ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστα Γιοβανόπουλος , συνόδευσε τον συνάδελφο του, επίσης ανεξάρτητο Γιώργο Κασσαπίδη, στην κηδεία του πατέρα του στην Κοζάνη.


Την αισιοδοξία του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, διατύπωσε, με δήλωσή του, μετά την αποψινή ψηφοφορία για το αξίωμα του ΠτΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Για διέξοδο, που θα δοθεί από τον ελληνικό λαό και τη Δημοκρατία, έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας ούτε τη δεύτερη ούτε την τρίτη φορά, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι υποψήφιος. Ανεξάρτητα ακόμη κι αν παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος

Την εκτίμηση ότι με το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Bookmark and Share